Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) L'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós -AUDIR- ha estat guardonada aquest any amb el V Memorial Cassià Just que atorga la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General d’Afers Religiosos. El premi reconeix la coordinació i promoció d’entitats locals de diàleg interreligiós; la dimensió inclusiva, en associar persones de totes les creences i el paper de les dones en el diàleg interreligiós.

L’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós és una entitat catalana no confessional. Agrupa i mobilitza persones de diverses tradicions religioses que treballen en connexió amb les principals organitzacions internacionals de diàleg interreligiós, per afavorir el coneixement, el diàleg interreligiós i la cooperació entre les diferents confessions religioses presents a Catalunya, des de la perspectiva de la cultura del diàleg i de la pau.

L’AUDIR és membre i fundador de diverses xarxes internacionals d’iniciatives interreligioses. Va impulsar el Parlament de les Religions del Món que se celebrà a Barcelona el 2004, edita en català Dialogal, l’única revista sobre diàleg i diversitat religiosa, i va crear la Xarxa Catalana d'Entitats de Diàleg Interreligiós, que aplega divuit entitats i grups interreligiosos estables de l'àrea territorial de llengua catalana que, agrupa associacions del Principat, País Valencià, Mallorca, el Rosselló i Andorra.

El premi d’aquesta cinquena edició del Memorial ha estat escollit entre dotze propostes per un jurat format per la consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs; el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell; el president del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, Francesc Torralba; la directora de l'Observatori Blanquerna de comunicació, Religió i Cultura, Míriam Díez Bosch i el president de la Comunitat Jueva Progressista Bet Shalom, Jai Anguita.

Segons el veredicte, s’han valorat especialment tres punts: "la coordinació i promoció d’entitats locals a través de la Xarxa Catalana d'Entitats de Diàleg Interreligiós; la dimensió inclusiva, en associar persones de totes les creences i conviccions i en promoure el coneixement i el respecte mutus; i el paper de les dones en el diàleg interreligiós, tant en la reflexió com en la composició de la junta directiva i l’activitat del grup de dones".

El guardó del Memorial Cassià Just no té dotació econòmica i consisteix en una obra d'art original d'un autor reconegut. El lliurament es farà el proper 8 d'octubre en un acte al Palau de la Generalitat.

El Memorial Cassià Just vol reconèixer persones, entitats o institucions per les seves aportacions per a la construcció d'un espai comú de respecte a la llibertat religiosa, de pensament i de foment del diàleg i la relació entre les diferents confessions religioses. El IV Memorial Cassià Just va premiar l’any passat la Comunitat de Taizé, “pel seu treball amb els joves, a favor de la reconciliació i amb perspectiva ecumènica”. I les anteriors dues edicions van reconèixer la Comunitat Filipense de l’Escola Nostra Senyora de Lurdes (Barcelona) i la religiosa Teresa Losada.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.