Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Aquest dijous l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, ha fet un comunicat per negar que veti l'entrada de dones a la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Tarragona. És la resposta a una notícia que obria l'edició del diari Més Tarragona.

L'arquebisbe remarca que "sempre he procurat que les dones tinguin representació i visibilitat a l’Església" i que si això no s'ha concretat en la Congregació és perquè "ni la petició ni el procediment fets a l’arquebisbat van ser correctes. Pujol assegura que "no tinc cap inconvenient en l’admissió de senyores a la Congregació de senyors i clergues sempre i quan es faci d’acord amb el Dret".

La nota també lamenta que "el tracte que han rebut, especialment en els últims temps, tant l’anterior Prefecte, mossèn Miquel Barbarà com l’actual Prefecte de la Congregació, mossèn Josep Queraltó, representants de la meva persona a la Congregació, no ha estat el correcte". Per això, justifica la renovació de la junta malgrat les critíques que ha rebut.

Aquest és el text de la nota de l'arquebisbe.

Comunicat en relació a la notícia publicada al «Més Tarragona»

Davant la informació publicada en el periòdic Més Tarragona d’aquest dijous, dia 17 de setembre, en què s’implica la meva persona en el veto a l’entrada de dones i la cessió de la Junta Directiva de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Tarragona manifesto:

1. Que lamento que es publiquin informacions tergiversades. Com a Arquebisbe sempre he procurat que les dones tinguin representació i visibilitat a l’Església. Sent fidel a aquest principi, amb el que crec fermament, he nomenat diverses dones en llocs de responsabilitat de l’Arquebisbat i agraeixo de cor el bé que fan a l’Església i a les congregacions.

2. Que La Sang està formada per la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist i la Congregació de senyores sota la invocació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist i de la Mare de Déu de La Soledat. Per tant, a La Sang hi ha senyores. El que es va demanar és que entrin congregants senyores a la Congregació de senyors i clergues.

3. Que d’acord amb els estatuts vigents de la pròpia Congregació ni la petició ni el procediment fets a l’Arquebisbat van ser correctes. Però vull manifestar que no tinc cap inconvenient en l’admissió de senyores a la Congregació de senyors i clergues sempre i quan es faci d’acord amb el Dret.

4. Que el tracte que han rebut, especialment en els últims temps, tant l’anterior Prefecte, Mons. Miquel Barbarà com l’actual Prefecte de la Congregació, Mn. Josep Queraltó, representants de la meva persona a la Congregació, no ha estat el correcte.

5. Que donada la situació insostenible he accedit a la petició del Prefecte de nomenar nou sotsprefecte i renovar la Junta directiva.

6. Que m’estimo amb tot el cor la Setmana Santa de Tarragona, les seves Confraries i els congregants que hi formen part i em dol que informacions com aquestes malmetin l’essència d’una tradició tan arrelada a casa nostra.

Jaume Pujol Balcells

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.