Vés al contingut
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Tarragona) L'arquebisbe Jaume Pujol Balcells ha rebut en el seu despatx episcopal Malik Tariq Mahmud, representant de la comunitat Ahmadia, que venia a saludar-lo com a arquebisbe metropolità de Tarragona y Primat.

En la seva trobada amb el Pujol, que va ser molt cordial, Malik va explicar que l’Ahmadía va néixer amb l'objectiu de renovar els valors morals i espirituals musulmans, tot afavorint i estimulant el diàleg interreligiós i s'esforça a defensar l'Islam, corregint els malentesos existents sobre aquesta religió a Occident. Va indicar també que “Ahmadia advoca per la pau, la tolerància, el mutu afecte i l'entesa entre els seguidors de diferents religions”.

En el curs de la conversa, l'arquebisbe va manifestar la seva preocupació per la sort dels cristians en l’Orient Mitjà i en alguns estats musulmans. Per la seva banda, Malik va compartir aquesta preocupació “perqué la seva comunitat també està patint una dura persecució en diversos països per la seva defensa de la tolerància i el diàleg interreligiós” i va remarcar la seva rotunda condemna de la violència i el terrorisme sigui quina sigui la seva forma o origen, com ho ha fet en repetides ocasions el seu cap espiritual Sa Santedat Mirza Masrur Ahmad”. “La comunitat Ahmadia —va indicar el seu representant— creu fermament i actua d'acord amb l'ensenyament alcorànic: "No ha d'existir coacció en la religió" (2: 257). Déu ens va fer lliures, la Religió és una cosa personal i a Déu haurem de donar comptes de l’ús d’aquesta llibertat”.

En el decurs de la trobada es van exposar algunes diferències teològiques insalvables entre el Cristianisme i l’Islam, les quals —segons van manifestar— no han de ser obstacle per a la pacífica convivència, la col·laboració i l’amistat entre els seus practicants. Maliki va afegir també que “els musulmans Ahmadis s'han guanyat l’honor de ser considerats una comunitat pacífica, respectuosa amb la llei, perseverant i humanitària”.

Abans d’acomiadar-se Maliki va obsequiar l'arquebisbe amb l’edició bilingüe de l’Alcorà (àrab i català) que ha preparat Ahmadia i amb diversos llibres que exposen el pensament Ahmadi, així com la seva contribució a la recerca de la pau mundial. Per la seva banda, Pujol va lliurar al seu visitant un llibre sobre el primer Cristianisme a Tarragona. A l’entrevista hi va assistir també Didac Bertran, director del Departament de Mitjans de Comunicació Social de l’Arquebisbat de Tarragona y coneixedor del món islàmic.

La Comunitat Internacional Musulmana Ahmadia es una branca de l’Islam, nascuda al Punjab (Índia) i present actualment a 207 països, on intenta exercir una influència positiva a través de projectes socials, institucions educatives, serveis sanitaris, publicacions islàmiques i construcció de mesquites.

L'any passat Jaume Pujol va ser el primer arquebisbe de Catalunya que va visitar una mesquita.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.