Vés al contingut
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Barcelona) La Pia Unió dels Germans Missioners dels Malalts Pobres, a través d’un comissari designat per l’arquebisbat de Barcelona, ha denunciat l’apoderat d’aquesta associació davant els Mossos d’Esquadra per un possible delicte econòmic.

Segons les investigacions realitzades, el presumpte delinqüent hauria gestionat fraudulentament part del patrimoni dels Pia Unió dels Germans Missioners dels Malalts Pobres. L’Arquebisbat de Barcelona ha decidit personar-se com acusació particular en aquesta causa denunciada a la policia sobre la qual, posteriorment, s’obrirà el corresponent procés judicial previst per la justícia civil ordinària.

El passat 6 de març l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, va designar un comissari per assumir transitòriament la direcció de l’associació després de detectar una sèrie d’irregularitats comptables. El passat 9 d’abril, un cop coneguts els resultats de la investigació realitzada pel comissari designat, aquest decideix l’expulsió fulminant de l’apoderat en aplicació del reglament intern de la Pia Unió de Germans Missioners dels Malalts Pobres.

La Pia Unió dels Germans Missioners dels Malalts Pobres es tracta d’una associació integrada per laics, tot i que se’ls conegui popularment com a “germans camils”. No es tracta en cap cas d’un orde/ordre religiós o una congregació religiosa. Els seus membres no han fet els vots propis dels religiosos (castedat, pobresa i obediència) ni són ministres ordenats de l’Església (ni sacerdots ni diaques).

Amb la denúncia, el comissari designat per l’arquebisbat de Barcelona vol protegir i posar en valor la missió de la Pia Unió de Germans Missioners dels Malalts Pobres, essent una de les associacions religioses més prestigioses en servei i atenció social que des de l’any 1946 ofereix assistència física i espiritual als malalts pobres i treball social als marginats, tant a Catalunya com a Galícia.

L’associació que ha estat víctima d'aquest presumpte delicte econòmic no s’ha de confondre amb els pares camils de l’Orde dels Clergues Regulars Ministres dels Malalts. Tot i que en ambdós casos estan sota l’advocació de Sant Camil, l’orde no té cap relació amb la Pia Unió dels Germans Missioners dels Malalts Pobres.

El servei que ofereixen els centres d’acollida de gent gran i de discapacitats intel·lectuals així com tota l’obra social de la Pia Unió de Germans Missioners dels Malalts Pobres quedarà garantida amb la tutela de l’arquebisbat de Barcelona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.