Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jesuïtes) Gairebé 200 voluntaris i voluntàries fan possible els projectes i activitats de la Fundació La Vinya, entitat del sector social dels jesuïtes que treballa als barris de Bellvitge i el Gornal de L'Hospitalet del Llobregat acompanyant menors i famílies, amb especial atenció a les persones més desfavorides. L'equip de la Vinya treballa amb "l'anhel de transformar la realitat social dels nostres barris", com expliquen a la Memòria 2014 que han presentat recentment.

L'entitat ha atès durant l'any passat més de 4.000 persones, a través de 16 projectes i el suport de gairebé 200 voluntaris i voluntàries. Compta amb diversos projectes en l'àmbit d'infants, adolescents i joves: el programa CaixaProinfància amb el que s'atén a infants de 0 a 16 anys en situació de vulnerabilitat, i el centres Al vent!, Bocins i Ilelà, des dels quals s'han portat a terme activitats de reforç escolar i educació en el lleure. D'aquesta manera s'han atès més de 250 infants.

Pel què fa a l'acompanyament d'adults, destaca el treball de promoció i formació de dones, amb tallers i activitats diverses, i amb cursos d'alfabetització per a dones immigrades. També hi ha un programa d'acompanyament a persones grans, i un grup de 9 voluntaris que visiten a veïns i veïnes del barri que es troben en centres penitenciaris.

Increment de famílies ateses pel Banc dels Aliments

La situació de precarietat en què es troben moltes famílies ha fet que durant l'any 2014 s'hagi arribat als nivells més alts d'atenció al servei del Banc dels Aliments, amb una mitjana de 473 llars (1447 persones) ateses mensualment. Això vol dir que el servei s'ha hagut d'incrementar un 9% respecte l'any 2013. Sobre el total de la població dels barris, suposa més d'un 12% dels veïns i veïnes d'El Gornal i un 6% de Bellvitge. Aquest programa proporciona una ajuda alimentària bàsica. El tipus de llars ateses a través del Banc dels Aliments és molt heterogeni però la Fundació La Vinya assenyala especialment que el 59% de les families beneficiàries tenen infants o adolescents, una dada a tenir en compte ja que es troben en un moment vital en què l'alimentació és molt important per garantir un correcte desenvolupament físic i intel·lectual.

L'entitat també compta amb serveis d'atenció social, psicològica i assessoria jurídica per tal de donar l'orientació adequada a les persones que ho necessitin.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.