Vés al contingut
Catalunya Religió

(Ajuntament de Barcelona) Aquest dijous, la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, acompanyada per la regidora de Dona i Drets Civils, Francina Vila, i pel Comissionat d’Afers Religiosos, Ignasi Garcia Clavel, s’han reunit amb representants de les diferents confessions religioses de la ciutat. La reunió ha tingut lloc a la nova seu de l’Oficina d’Afers Religiosos, que s’ha traslladat a una nova ubicació al carrer Comerç número 44 dotant-la així d’una major centralitat.

Maite Fandos ha destacat durant la trobada que “Barcelona és terra d’acollida i convivència, que garanteix la llibertat, el respecte i la no discriminació de l’afer religiós”. La tinenta d’alcalde ha agraït als representats religiosos la labor pública i social que efectuen cada dia les diferents comunitats religioses, “aquesta tasca ens dona forces per sortir de la crisi”, ha dit Fandos, que ha afegit que “el fet religiós és un dels elements claus que cal tenir en compte en la construcció de la nostra ciutat”.

La tinenta d’alcalde també ha assenyalat que “l’Ajuntament ha de tenir un paper central per promoure i propiciar el diàleg constant i mantenir la bona convivència”.

Per la seva banda, la regidora de Dona i Drets Civils, Francina Vila, ha afirmat que “la visió de la laïcitat ha de ser positiva, és a dir, que totes les religions busquin una sana convivència en el respecte i l’harmonia i a la vegada puguin desenvolupar ells seus drets”.

Vila ha explicat que per aquest motiu el Govern Municipal va crear la figura del Comissionat d’Alcaldia d’Afers Religiosos, que té la responsabilitat de dirigir el treball municipal en l’àmbit religiós així com de potenciar la relació i el coneixement de l’Ajuntament amb les confessions religioses i d’ajudar en el seu desenvolupament.

L’Oficina d’Afers Religiosos (OAR) té l’objectiu de tractar els afers religiosos tant des del punt de vista de la mediació i la resolució de conflictes, com des de la informació i la sensibilització per al coneixement mutu entre els diferents cultes. L’OAR s’ha anat consolidant com el centre d’informació, d’assessorament, de suport, d’acompanyament de totes les comunitats religioses representades a la ciutat de Barcelona.

Durant el 2014, aquesta oficina, que des de la laïcitat gestiona la convivència i la comprensió mútua entre les diferents manifestacions de culte que existeixen a la ciutat de Barcelona, ha realitzat 524 activitats de suport i acompanyament (assessorament a comunitats sobre normativa de llocs de culte; suport a comunitats en ús d’equipaments per actes puntuals i ocupacions de via pública; assessorament sobre subvencions; assessorament sobre processos i gestions per inscriure’s al Registre d’Entitats Religioses del Ministeri de Justícia o al Registre d’Associacions de la Generalitat; i intervencions facilitadores o mediadores), i 180 accions de sensibilització ciutadana.

Per altra banda, l’Oficina ha continuat la tasca d’actualització de les dades d’entitats religioses i llocs de culte en el directori de l’Ajuntament de Barcelona, de manera que l’última actualització permet constatar que hi ha registrades en aquesta base de dades 506 llocs de culte:

– 243 Parròquies i Esglésies no parroquials cristianes
– 158 Esglésies Evangèliques
– 8 Comunitats Cristianes Ortodoxes
– 5 Esglésies Adventistes del Setè Dia
– 16 Sales del Regne dels Testimonis Cristians de Jehovà
– 2 capelles de l’Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies
– 27 Centres Budistes
– 5 Centres Hindús
– 1 Centre Fe Bahá’í
– 23 Oratoris Islàmics
– 5 Sinagogues Jueves
– 1 Temple Sikhista
– 3 Centres Taoistes
– 2 Esglésies de Scientology
– 7 altres

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.