Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Maristes) A les portes del bicentenari marista i en el camí de preparació del XXII Capítol General, gairebé 60 germans maristes i laics propers a la congregació de diversa procedència, geogràfica i vital es van trobar diumenge a Llinars del Vallès. L'objectiu: debatre sobre la missió compartida i “somiar junts el futur”.

La trobada, amb el nom de #MaristCamp, va posar sobre la taula temes significatius com són la vida marista a les obres educatives, la transmissió del carisma als joves, la pastoral familiar, la interioritat, els nous reptes o les noves presències. El treball de diàleg va partir dels lemes 'Un nou començament-Un nou La Valla'.

Els participants eren educadors d’obres socials i d’escoles, famílies, germans, joves maristes, persones que comparteixen en grups de vida marista, persones que participen a la pasqua familiar o exalumnes. Tots plegats es van formular diverses preguntes. En concret: Per a qui i per què?; Com podem viure-ho en el nostre context?; Com podem sentir-nos cocreadors del futur de la vida i missió marista?; Què hem de cuidar?; Quines realitats o experiències crec que seran reptes de futur?; Quina mirada volem tenir sobre el món d’avui?

Amb aquests interrogants de rerefons i la trajectòria vital de cadascú, es van plantejar diferents inquietuds i temes en converses al voltant de la taula. Van compartir experiència i van practivar l'escolta activa, amb un convenciment: les converses que poden ser llavor de transformació.

La cloenda del diàleg es va fer celebrant l’eucaristia. Segons apunta Pep Buetas, participant al #MaristCamp, van ser conscients que “quan Jesús és present a la comunitat, passen coses”. Els participants van agrair l’obertura, la frescor de la trobada i el fet de sentir-se com a casa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.