Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Laïcat XXI) A la parròquia de Santa Madrona es van trobar dissabte més de 90 laics de diverses parròquies dels bisbats de Catalunya per a reflexionar i, sobretot, trobar eines per a que les celebracions de l’Eucaristia siguin més signe d’una Església oberta al món, en diàleg, i comunitària.

Sota el títol 'Eucaristia, celebració i acollida' la convocatòria va ser feta per Laïcat XXI, conjuntament amb el Centre de Pastoral Litúrgica, amb la vountat de crear sinèrgies i d’obrir també el món de la litúrgia a la coresponsabilitat laical. Després d’una breu introducció a càrrec de Josep Lligadas, els assitents es repartiren en tres tallers, tots ells destinats a reflexionar i proposar petites eines de canvi.

Un taller abordava com els laics treballem per a que es faci més present la vida del món, del barri, del poble en l’Eucaristia o la presència de la vida de la comunitat (catequesi, joves, aquells que ja no poden venir...). El va conduir Mercè Solé. Un altre, conduit per Josep Lligadas, va treballar les possibilitats que la mateixa litúrgia ofereix i que, sovint, la rutina fa que es desaprofitin. Un tercer taller, conduit per Cori Casanova, va donar eines de cara a crear espais celebratius més acollidors, també per a acollir les persones que s’acosten per primera vegada, o trobar petites activitats de relació humana i fraterna al voltant de l'Eucaristia.

Després d’una breu posada en comú es va acabar l'acte amb l’Eucaristia que ja va ser signe d’aquests petits canvis: esperança i realisme d’allò que és possible, fent que alguna parròquia ja “estrenés” novetats aquell mateix dia.

Laïcat XXI té previstes dues matinals més, una al novembre, a Tarragona, sobre 'Parròquia que acull i que anuncia' que vol centrar-se en la dimensió evangelitzadora dels laics i de les parròquies. La darrera es farà a Lleida i serà al voltant del 'Compromís social de la parròquia'.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.