Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Document
Galeria d'imatges

(Jordi Llisterri –CR/Poblet) Un grup de 25 persones es van reunir fa un any pensant en un Congrés i aquest dissabte se n'han aplegat de més de 500 al Monestir de Poblet. El Congrés Laïcat XXI s'ha obert aquest dissabte al matí amb representants de les deu diòcesis catalanes i de Mallorca i Menorca.

"Som aquí per mirar-nos als ulls els uns als altres". És una idea de la benvinguda i inici del Congrés. Una presentació coral, amb les veus dels membres del grup promotor, que ha plantejat els temes pendents sobre la presència del laïcat en l'Església i en el món.

"Qui són els laics?", és la primera pregunta que en forma de diàleg han anat relatant els organitzadors.

Ser família, la responsabilitat professional, el compromís amb l'entorn social, celebrar i viure la fe en comunitat, són tots els fronts als que voldrien respondre amb coherència els cristians "que no volem viure d'esquena al món". Alhora, cinquanta anys després del Concili Vaticà II i a vint del Concili Provincial Tarraconense, encara hi ha pendent el reconeixement del laïcat dins de l'Església: "laics i laiques no són col·laboradors, són coresponsables". La lectura d'alguns fragments de l'Evangeli han ajudat a donar resposta a aquests reptes. Finalment, "la fe és un tresor en gerres de terrissa".

Amb els bisbes al costat

En l'obertura s'ha agraït especialment la presència dels bisbes catalans. Jaume Pujol, Joan-Enric Vives, Francesc Pardo i Sebastià Taltavull han estat rebuts amb un aplaudiment i han participat en tota la jornada. Els organitzadors han reconegut el suport de l'episcopat català a la iniciativa i la col·laboració dels delegats d'apostolat laical: "Els bisbes han sabut estar al nostre costat".

També s'ha remarcat l'entusiasme i les facilitats de la comunitat de Poblet i de l'abat per acollir la trobada i la dedicació del prior, Lluc Torcal. L'abat Josep Alegre s'ha adreçat als assistents animant "la col·laboració dels laics, que no suposa submissió, sinó un diàleg, una obertura, un creure en els altres per estar a l'escolta de l'Esperit".

Durant el dissabte s'estan celebrant els tallers sobre els tres eixos del Congrés i es tancarà amb l'Eucaristia.

[Podeu veure les fotos del Congrés aquí]

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.