Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(Claretians) Nova Trobada Familiar en el marc d'Advent, a l’Escola Sant Antoni Maria Claret de Cornellà de Llobregat. L’encontre, que portava per lema 'Amb el cor a punt vers el Nadal', va registrar l’assistència de 21 famílies procedents d’Osona, el Baix Llobregat, el Maresme, l’Anoia, el Barcelonès, el Baix Camp i el Vallès.

En total van ser unes 90 persones les que es van aplegar a partir d’un eix d’animació ambientat en el món de l’astronomia. En aquest sentit es activitats, organitzades a partir de grups d’edat, es van vertebrar a partir de la història d’un astronauta enviat a una missió espacial per a la qual necessita quelcom que l’ajudi a orientar-se. El treball que s’havia de realitzar entre grans i petits, l’anava ajudant a trobar l’orientació del camí a seguir.

Després de les presentacions de les famílies assistents, es posaren en marxa les activitats. Pel que fa als infants estigueren repartits en grups de 0 a 5 i de 6 a 8 anys, i mitjançant projeccions audiovisuals i un treball plàstic d’objectes relacionats amb el Nadal i el món de l’espai, reflexionaren sobre el temps d’Advent. Els nens i nenes més grans, de 9 a 12 anys, també utilitzaren l’expressió manipulativa per aprofundir en el camí de l’Advent, en aquest cas, concretada en uns coets espacials d’allò més vistosos, que fins i tot es van enlairar.

Per al grup dels adolescents, de 13 a 16 anys, es preparà una activitat ben especial, una sessió de biodansa portada per la Montse Grau per a la qual s’utilitzaren les eines de l’expressió corporal i la música com a forma de reflexió sobre la vida i el creixement interior. I per acabar la feina dels grups, les mares i els pares dels infants i joves assistents van poder compartir una bona estona de reflexió animada pel claretià Marcel·lí Fonts (coneixedor de l’espiritualitat oriental, concretament del Japó), amb el títol “Viure una espiritualitat plena”.

Poc abans del dinar hi va haver encara una estona perquè les famílies treballessin com a tals, moments i personatges importants de l’Advent. Es tractava de lligar passatges bíblics amb quatre planetes pels quals hauria de passar l’astronauta en el seu camí cap al Nadal. Tota aquesta feina es plasmà en un gran mural a partir d’estrelles que contenien paraules i expressions al·lusives diverses.

A la tarda va tenir lloc l’Eucaristia, també animada per en Marcel·lí Fonts. A la celebració es plasmà tota la feina feta al llarg del matí, fent-se ofrena dels objectes elaborats per la canalla, recordant la reflexió dels adults i convidant tothom a gaudir de l’estona de treball de la biodansa realitzada pels adolescents.

Just al final de l’Eucaristia es tancà la història de l’astronauta que, a partir d’un camí pels quatre planetes de les respectives setmanes d’advent (simbolitzades per quatre espelmes amb missatges d’esperança), podia traçar un estrella que l’havia de conduir al seu punt de destinació que era l’arribada de Jesús entre nosaltres, el Nadal.

Amb aquest darrer apunt i l’Hora dels Adéus, es va tancar la Trobada i es va emplaçar els participants al proper Encontre Familiar de Quaresma, el 21 de febrer.

Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.