Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(Justícia i Pau) Des de Justícia i Pau de Catalunya han fet pública aquesta nota amb motiu de les properes eleccions a les Corts Generals del 26 de juny de 2016. L'exposició reivindica que la política no sigui "lloc de confrontació, menyspreu i negació de l’altre" sinó "sobretot diàleg, escolta i participació de totes les parts" per tal d'arribar "a acords i pactes en favor del conjunt de la gent, dels seus drets socials i de la millora de les seves condicions de vida, aquí i arreu del món". Podeu llegir la nota íntegra a continuació.

Nota de Justícia i Pau de Catalunya sobre les eleccions a Corts del dia 26 de Juny

Amb motiu de les eleccions a Corts Generals del dia 26 de juny de 2016, les comissions i associacions Justícia i Pau de Catalunya, tal com tenim per costum a cada convocatòria electoral, volem compartir públicament algunes consideracions. Atès que aquesta convocatòria és la repetició de les eleccions celebrades el passat mes de desembre, escau recordar allò que vam dir en la nota del dia 17 de desembre de 2015.

En aquella nota, entre d’altres peticions, vam demanar a les noves Corts generals i al nou Govern resultants que respectin les decisions del Parlament de Catalunya i el dret a la lliure determinació del poble català. Vam demanar que s’impulsin polítiques de gran abast per corregir les desigualtats, amb una fiscalitat molt més justa, la promoció d’un treball decent i estable per tothom, les iniciatives d’economia social i solidària, uns serveis públics universals de qualitat, i una cobertura social bàsica garantida. I, més enllà de les qüestions d’àmbit estatal, vam fer una crida a l’acollida ordenada dels refugiats que arriben a Europa, l’impuls de polítiques que promoguin veritablement la cooperació al desenvolupament, el desarmament mundial, la solució no violenta dels conflictes armats, la protecció efectiva dels drets humans, la lliure circulació de les persones i la implementació d’una economia sostenible i que freni el canvi climàtic. Finalment, vam expressar el nostre rebuig a la lamentable política superficial i d’espectacle que domina especialment en les darreres campanyes electorals.

Avui, davant de la repetició de les eleccions deguda al fracàs en la formació de govern, a més de reiterar les nostres peticions, veiem la necessitat de ressaltar que la política no hauria de ser principalment lloc de confrontació, menyspreu i negació de l’altre. Ans al contrari la política, i la democràcia, són sobretot diàleg, escolta i participació de totes les parts implicades per tal que, amb les aportacions del màxim d’agents, s’arribi a acords i pactes en favor del conjunt de la gent, dels seus drets socials i de la millora de les seves condicions de vida, aquí i arreu del món.

Per això, demanem a les forces polítiques que, un cop constituït un nou parlament, facin possible la formació d’un govern que, recollint en el més ampli suport social i parlamentari, tingui com a orientació decisiva el bé comú i l’atenció als col·lectius més vulnerables, prioritzant la cobertura de les persones i de les famílies en situació precària.

Justícia i Pau Catalunya
22 de juny de 2016

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.