Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(La Salle) El grup de joves del programa formatiu 'Construeix-te, de la Fundació Comtal de La Salle, amb la col·laboració de la Xarxa Laboral del Casc Antic de Barcelona i l’entitat Migra Studium dels jesuïtes, ha cuinat un menú degustació de migdia als usuaris del centre de dia de la Fundació Roure. L’objectiu d’aquesta acció va ser contribuir al benestar dels veïns grans del barri, i va comptar amb la col·laboració de la Xarxa Laboral d’aquest districte.

‘Cuina jove per a la gent gran’ va ser el títol d'aquesta activitat, valorada per l'organització com una proposta "atractiva, original i solidària". La Fundació Comtal ha volgut anar una mica més enllà del ja tradicional servei a la comunitat que cada curs porta a terme el 'Construeix-te', programa formatiu que afavoreix la inserció social i laboral a través de la orientació professional. Per això ha organitzat un esdeveniment que ha afavorit un intercanvi generacional i el sentiment de ser barri, veïnat i comunitat.

Els grup de joves del 'Construeix-te' van ser el responsables, el darrer divendres, d'oferir a més de 30 persones grans del centre de dia de la Fundació Roure (Plaça Marquilles 6, de Barcelona) un menú degustació d’estiu preparat per ells mateixos. Aquest menú i l’elaboració dels plats es va pensar tenint en compte tant el tipus de dieta adequada al col·lectiu de la gent gran com el pes important que té el desenvolupament dels sentits, en especial el del gust.

Durant el dinar es va realitzar un concurs en el qual les persones grans van escollir un plat guanyadors i es va reconèixer la feina feta pels joves. L’activitat s'ha valorat com "tot un èxit", els joves van poder posar en pràctica tot el que han après durant la càpsula formativa i els usuaris del centre de dia van gaudir d’un menú excepcional i únic, i de la frescor i la companya dels joves estudiants.

[Fotografies: Fundació Comtal]

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.