Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Arquebisbat de TarragonaJoves de les diferents diòcesis catalanes van participar dissabte en la Jornada interdiocesana de pastoral juvenil a Barcelona, organitzada pel Secretariat Interdiocesà de Joventut de Catalunya i les Balears (SIJ), amb el tema 'Cridats a ser instruments de misericòrdia. Com acompanyar joves ferits'.

Com a bisbe-delegat de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) per a la pastoral, el bisbe de Girona Francesc Pardo, va presidir l'eucaristia celebrada a la capella de la residència universitària de Lestonnac a Barcelona, on es va celebrar la formació. Pardo va posar en relleu en la seva homilía la importància de fer escoltar la veu de Jesús en moments convulsos de la vida com és l’adolescència i la joventut dels nois i noies i va fer un sentit agraiment als monitors per l’esforç en acompanyar un material tant sensible i alhora amb tant de futur com els més joves. 

Prop d’una vintena d’animadors de l’arxidiòcesi de Tarragona va participar en la Jornada que es va iniciar amb una pregària seguida d’una taula rodona sobre com ser instruments de misericòrdia amb els joves que s’acompanyen en les diferents realitats: parròquies, escoles, moviments... La taula rodona, moderada per la delegada de mitjans de comunicació del bisbat de Sant Feliu de Llobregat, Amparo Gómez, va comptar amb la participació de Josep Maria Carod, mercedari, que treballa amb joves a la presó; la psiquiatra juvenil i consagrada, Mar Álvarez i el delegat de Joventut del bisbat d’Urgell, Lluís Plana. Els ponents van exposar diverses idees com que els joves necessiten una persona de referència que els escolti, els estimi i els parli amb sinceritat, que el tret diferencial que té l’Església és l’acollida i que l’animador per poder acompanyar primer ha de reconèixer quines són les seves pròpies ferides. També es va afegir que l’acompanyant mai ha de ser el centre d’atenció perquè només el conduirà al fracàs.

La jornada va seguir amb el treball en grups, el testimoni de diferents joves tocats per la misericòrdia i, a la tarda, els tallers pràctics conduïts per acompanyants de joves ferits entre els quals hi va haver un responsable i dos joves de la Comunitat del Cenacle, de la Casa de la Mare de Déu de Misericòrdia ubicada al Montsant.