Vés al contingut
Catalunya Religió

(La Salle) La Fundació Comtal i la Fundació Roure han desenvolupat durant els darrers mesos un projecte d’inclusió social a través del qual els joves que formen part del programa 'Construeix-te' de la Fundació Comtal han pogut integrar-se en un projecte laboral real, en aquest cas, la Bugaderia Solidària de la Fundació Roure, on s’han format en l’ofici de bugader participant activament en tot el procés de bugada. A més, la formació els ha permès adquirir competències complementàries en TIC i processos de recerca de feina.

Actualment el programa 'Construeix-te' ajuda a joves d’entre 16 i 21 anys amb pocs estudis, desorientació i en molts casos nouvinguts a motivar-se per a millorar la seva formació i apropar-se al món laboral. Es tracta d’oferir experiències reals i concretes d’aprenentatge, a través d’un únic procés que inclou la formació en competències tècniques, l’orientació professional i la prestació d’un servei a la comunitat.

Per la seva banda, la Bugaderia Solidària és un programa destinat a persones en situació de fragilitat social i compta també amb la participació d’empreses privades i entitats que necessiten servei de bugaderia i aposten per una opció social i econòmicament sostenible.

En aquest cas, una part molt important del projecte s’ha destinat a fer un servei a la comunitat, ja que els joves participants han prestat un servei de bugaderia gratuït a associacions, organitzacions socials, escoles i entitats que ho han demandat.

Segons Pere Girona, coordinador de Formació de la Fundació Comtal, “treballar conjuntament amb la Fundació Roure ha permès millorar el treball amb els joves que atenem, ja que s'ha donat resposta a persones amb ganes de treballar i aprendre un ofici que per dificultat d'idioma o per no complir els requisits administratius no poden accedir a una formació reglada. La metodologia d'aprenentatge i treball a Roure, que dóna servei a persones amb dificultats, ha potenciat la funció comunitària del treball i ha millorat la relació amb el món laboral com quelcom positiu i útil, més enllà del benefici econòmic”.

Sobre la Fundació Comtal

La Fundació Comtal és una organització no lucrativa que treballa, des de l’any 1994, perquè els infants, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat del Casc Antic de Barcelona, així com les seves famílies, tinguin oportunitats de futur.

Sobre la Fundació Roure

La Fundació Roure treballa als Barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera (Ciutat Vella) de Barcelona des de 1992. Entre els seus objectius figuren millorar la qualitat de vida de les persones més fràgils i prevenir situació de marginació i aïllament.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.