Vés al contingut
Catalunya Religió

(Obra Social 'La Caixa') La vicepresidenta del Govern i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i el director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Jaume Giró, han presidit aquest dilluns a CaixaForum Barcelona un acte de reconeixement a joves extutelats que han participat en el programa de suport econòmic a aquest col·lectiu impulsat per l’Obra Social ”la Caixa”.

El projecte s’adreça a joves d’entre 18 i 24 anys que han estat tutelats per l’Administració. L’objectiu de la iniciativa és donar-los suport mentre continuen la formació reglada, per tal de potenciar les seves competències acadèmiques, i facilitar-los el procés d’emancipació un cop finalitzada la tutela amb la majoria d’edat. Un total de 130 nois i noies han format part d'aquest programa de l'Obra Social ”la Caixa” des del seu inici el 2009. L’Obra Social ”la Caixa” ha destinat 1,4 milions d’euros al projecte, xifra que es tradueix en una prestació de més de 500 euros al mes per a cada estudiant.

La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència del Departament de Benestar Social i Família, a través de l’Àrea de Suport a Joves Tutelats i Extutelats (ASJTET), és l’encarregada de garantir l’acompanyament i l’atenció individualitzada dels nois i noies amb l’objectiu que assoleixin les fites establertes al seu pla de treball individual L’última edició del programa (2014-2015) ha comptat amb 47 participants: 21 nois i 26 noies. Entre altres estudis, han cursat graus de traducció i interpretació, enginyeria de sistemes, història, educació social i bioquímica, i cicles formatius de grau superior en comerç internacional, administració i finances, i desenvolupament d’aplicacions web. Dels 47 participants, el 87 % (41) han assolit amb èxit els objectius del seu pla de treball individual

«El nostre objectiu com a Obra Social i com a entitat financera és que l’educació estigui a l’abast de tots els col·lectius, que no hi hagi voluntat de canvi que no porti aparellada una oportunitat de canvi. Aquests joves extutelats són un exemple de la importància de la voluntat, l’esforç i l’afany de superació per tirar endavant. Se’ls ha ofert una oportunitat i l’han aprofitat. Això és un motiu d’orgull per a tots», ha explicat Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”.

La vicepresidenta del Govern, Neus Munté, ha afirmat: «Des del Departament de Benestar Social i Família, es continuaran dedicant esforços a l’atenció de joves tutelats i extutelats, perquè creiem en aquesta feina, en la qual ens ajuda l’Obra Social ”la Caixa”, a qui vull agrair el seu suport per contribuir a fer que tots aquests joves hagin pogut estudiar allò que han volgut i hagin pogut, en certa manera, fer realitat els seus desitjos».

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.