Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Salesians) Injustícia, fortalesa, igualtat, creixement personal o esforç són algunes de les paraules amb què la voluntària dels salesians Cristina Martínez narra la seva experiència a Ceuta durant la primera quinzena d'agost. Hi ha fet estada en el marc del camp de treball que organitzen les tres ongd de Salesians: VOLS – Voluntariat Solidari, Solidaridad Don Bosco i Jóvenes y Desarrollo.

“Destaco la fortalesa d'aquestes persones”

“De tot el que estem vivint destaco el compartir”. Així explicava Martínez com estava vivint la seva estada a Ceuta. “Tots aprenem de tots, i la relació d'igualtat que s'estableix des d'un principi és clau. I, sobretot, destaco la fortalesa d'aquestes persones que, tot i les injustícies a què estan enfrontant-se, són capaços de transmetre una gran energia i de demostrar que amb esforç i unió, podem arribar molt lluny”.

“Aquest temps a Ceuta està significant molt per a mi, no només a nivell d'aprenentatge i sensibilització amb la realitat de la immigració, sinó que està suposant un gran creixement personal”, hi afegia.

Conèixer, col·laborar i transformar

L'experiència permet els joves conèixer el fenomen migratori i analitzar-ne les causes des de l'origen. Els participants dediquen un temps a col·laborar en les tasques d'acompanyament, formació i sensibilització propostes a les persones beneficiàries del CETI, que és el Centre d'Estada Temporal d'Immigrants, amb la Fundació Elín.

L'estada també els possibilita conviure i el compartir l'experiència de grup amb el voluntariat i la comunitat Vedruna de Ceuta i suscitar en les persones participants una consciència crítica que els porti a ser agents de transformació social.