Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(David Casals –CR) "Tens entre 18 i 30 anys? T’interessa la diversitat cultural i religiosa? Tens idees de projectes que podrien repercutir positivament en el teu barri o ciutat i que t’agradaria posar en marxa?" Així comença la crida que fa l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós per al nou projecte 'Constructors de Ponts'. Aquest dijous convoquen una sessió informativa per a tots els interessats a la seu de l'AUDIR a Barcelona.

Busquen joves de diferents creences i conviccions –cristians, musulmans, jueus, budistes, hindús, sikhs, agnòstics i ateus per participar en aquesta iniciativa, pionera al nostre país. Com explica a CatalunyaReligió.cat la sociòloga Alba Tarroc, una de les coordinadores del projecte i formadora de l'AUDIR, no volen només fer un grup de diàleg interreligiós de joves sinó “que vulguin implicar-se també en petits projectes socials”.

Per això, hi haurà formació interreligiosa per als participants; però també de com funciona el tercer sector. El projecte començarà el febrer de 2016 i durarà fins a final d’any, i comptarà amb el suport de la Fundació La Caixa.

L'inici de 'Building Bridges'

La iniciativa va començar el 2009 a l’Argentina amb el lema 'Bridge Builders' i, segons Tarroc, “hi ha hagut bona acollida”. “Ja no cal buscar joves perquè s’hi apuntin, ells mateixos volen fer-ho”, explica.

El primer projecte ‘Building bridges’ que es va fer a Buenos Aires fa sis anys va implicar a musulmans, cristians i jueus, i es va fer amb col·laboració de cossos diplomàtics d’altres països, com els Estats Units i Turquia.

Entre les activitats que han fet els joves argentins, hi ha un taller de fer pa, que van repartir a gent de totes les comunicats als carrers de Buenos Aires. Un altre grup va organitzar un cicle de cinema interreligiós, que ja s’ha institucionalitzat a la capital argentina, i un altre, va cercar fons per un projecte social, fet per una de les comunitats.

Es tracta doncs que el missatge d’amor i donació a l’altre que prediquen les diferents tradicions religioses sigui estudiat pels joves, perquè el coneguin en profunditat, però també perquè tingui una vessant pràctica.

Al llarg de tot el procés hi ha un acompanyament amb trobades de suport per posar en comú experiències i dificultats. Al final, els joves participants rebran un diploma que acredita la participació i formació rebuda.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.