Vés al contingut
Catalunya Religió

(URL) La Universitat Ramon Llull (URL) ha tancat aquest dijous el seu 25è aniversari i ha nomenat Josep Martínez-Rovira nou president del Patronat URL. Josep Martínez-Rovira, elegit pel Patronat per unanimitat i per un període de quatre anys, succeeix Joan Josep Brugera, que ha estat al capdavant d’aquest òrgan de govern els darrers quatre anys. El càrrec del nou president coincidirà amb el segon mandat del rector de la URL, Josep Maria Garrell.

Martínez-Rovira compta amb experiència en diversos projectes del sector de l’educació i ha estat vinculat des de fa anys a la URL: des de 2012 com a membre del seu Patronat, i com a president de la seva càtedra d’ètica aplicada -Càtedra ETHOS Ramon Llull- des de 2008.

Per una banda, el nou president ha explicat durant la Junta de Patronat que assumeix el càrrec amb il·lusió, humilitat, i amb un gran sentit de responsabilitat. “És per a mi un gran honor i un veritable privilegi haver estat designat president del Patronat. Ho és pel prestigi d’aquesta universitat d’inspiració humanista i cristiana que promou la formació intel·lectual, el creixement personal, l’esperit emprenedor, i que té per missió la docència, la recerca i la transferència de coneixement a l’empresa i a societat en general”.

Martínez-Rovira ha recordat les destacades personalitats (Narcís Jubany, Enric Coromines, Ricard Fornesa, Leopoldo Rodés i Joan Josep Brugera) que l’han precedit en el càrrec i ha afegit: “Ells van tenir la visió, la voluntat i la capacitat d’implementar la primera universitat privada de l’Estat. Ells, amb el recolzament dels membres del Patronat i de la Comunitat Universitària, han posicionat la URL com una de les millors universitats privades de l’Estat. Ells es van comprometre activament en cercar l’excel·lència així com inculcar valors als estudiants perquè siguin no només grans professionals i empresaris, sinó també persones exemplars”.

Alhora Martinez-Rovira ha manifestat la seva voluntat de “seguir potenciant els dos eixos estratègics fonamentals com són: la recerca, que ens permetrà oferir avenços per un món millor; i la internacionalització, que ens ajudarà a millorar la qualitat dels estudis i a que el professorat i els estudiants tinguin una visió més global”.

D’altra banda, Joan Josep Brugera ha posat en valor la singularitat del model federal de la Ramon Llull, la seva naturalesa d’inspiració humanista i cristiana, i ha insistit amb què és un projecte nascut des de la iniciativa social sense afany de lucre: “Ara fa 25 anys el reconeixement unànime per part del Parlament de Catalunya va convertir la URL en la primera universitat privada d’iniciativa social i sense ànim de lucre de l’Estat espanyol”.

El fins ara president del Patronat també ha subratllat el paper de les universitats d’iniciativa social com a “institucions que fan un servei a la societat i que són un agent més del sistema educatiu superior”. Brugera ha manifestat que ha pogut comprovar de primera mà la gran tasca que ha dut a terme la institució en aquests primers anys de vida, sobretot durant el darrer any del seu mandat, coincidint amb la celebració dels 25 anys.

Finalment, el rector de la URL, Josep Maria Garrell, ha agraït els quatre anys de presidència de Brugera, recordant les fites aconseguides en aquest temps i sobretot durant aquest darrer any de commemoració i projecció dels 25 anys d’història de la Universitat.

En relació a la commemoració dels 25 anys de la URL, el rector ha comentat que es mostra optimista per la recuperació i creixement del nombre d’estudiants després d’un període de crisi econòmica: “Des del seu naixement l’any 1991 han passat per les nostres aules 72.000 titulats que acrediten l’èxit d’un model educatiu basat en la docència de qualitat, innovadora i centrada en la persona. La universitat durant aquest quart de segle ha passat de tenir 3.144 estudiants a més de 19.000, i de començar amb una oferta de 17 titulacions oficials a oferir-ne 106”. Garrell ha destacat “l’increment dels estudiants estrangers, que arriba al 15% en aquest últim curs, duplicant així la mitjana del sistema català”.

Una de les principals fortaleses de la URL és la seva proximitat amb el món empresarial. La Universitat té signats 4.000 convenis de pràctiques, 350 dels quals amb multinacionals. Actualment és l’única universitat catalana, i una de les tres espanyoles, present en la darrera edició del RànquingTimes Higher Education en ocupabilitat.

Avui dia la URL compta amb 56 grups de recerca, la gran majoria reconeguts per la Generalitat, que realitzen una recerca d’alt nivell. “La R+D+I és, a dia d’avui, una activitat plenament integrada en la tasca universitària. A més, gràcies a l’agregació estratègica del projecte Aristos CampusMundus (Campus d’Excel·lència Internacional) que la URL té des del 2011 amb les universitats de Deusto (País Basc) i Comillas (Madrid), i les nord-americanes Georgetown University, Boston College i Fordham University, 38 d’aquests 56 grups de recerca són interuniversitaris”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.