Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) L'edició d'aquest any del Premi Ciutat de Barcelona ha reconegut el filòsof Josep Maria Esquirol. El premi en la categoria de d'assaig, ciències socials i humanitats l'ha rebut el seu darrer llibre La resistència íntima: assaig d’una filosofia de la proximitat, publicat per Quaderns Crema. El jurat ha considerat que l'obra "aporta una veu original en el camp de la filosofia que aborda la problemàtica existencial de l’individu a partir d’elements quotidians".

D'altra banda, entre les vint categories que té el premi, també ha estat reconegut el llibre Barris, veïns i democràcia. El moviment ciutadà i la reconstrucció de Barcelona (1968-1986), de Marc Andreu, publicat per L'Avenç. Dins de l'anàlisi del moviment veïnal a la dècada dels 70, recull també la implicació dels moviments cristians en aquest teixit.

L’acte de lliurament dels premis se celebrarà el dilluns, 15 de febrer al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

L'Ajuntament de Barcelona convoca anualment els Premis Ciutat de Barcelona amb l'objectiu de guardonar la creació, la investigació i la producció de qualitat realitzada a Barcelona per creadors o col·lectius que hi treballen o per institucions i organitzacions barcelonines que les promouen o les produeixen.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.