Vés al contingut
Catalunya Religió

(Glòria Barrete –CR) El 2015 serà un any d'importants canvis a la Sagrada Família, i en les jornades de portes obertes, coincidint amb les festes de la Mercè, el temple els ha volgut comunicar. L'any vinent s'acabaran tres parts importants de la construcció: el cimaci de la façana de la Passió amb el pòrtic superior de divuit columnes, la sala del creuer que és la base de la torre de Jesucrist, i la finalització de la primera sagristia, la de Ponent.

"A la Sagrada Família sempre hi ha una unió entre el símbol religiós i l'arquitectura", afirma Jordi Faulí, director arquitecte del temple de Gaudí des de fa dos anys. La sagristia de ponent, iniciada el setembre de 2011, està dedicada al sacerdoci, representada per dues figuracions bíbliques com són el veremador d'Isaïes –prefiguració bíblica de Crist– i l'Anyell a punt de ser sacrificat –símbol del martiri de Crist–.

Altres símbols bíblics estaran presents també en els elements de construcció; les arestes cap al pinacle seran construïdes amb pedra vermellosa de pòrfir, com esquitxos que evocaran la sang de Jesucrist i dels màrtirs, i les passeres de marbre blanc i les palmes expressaran la vida eterna, la victòria de les persones sobre el martiri. Les quatre cantonades de la basílica, un cop finalitzada, contindran una acció de gràcies, en el cas de la sagristia de ponent serà la representació de la tardor, la fortalesa com a virtut i l'orde sagrat de l'episcopat.

Una unió, simbologia i art, que fan de la Sagrada Família una catequesi en si mateixa. Un anunci de l'evangeli que per Jordi Faulí és una església que per si sola "ja parla", "una expressió de la fe cristiana que acull tothom i que permet que qualsevol persona a l'entrar se senti bé, a prop de Déu, a prop dels altres".

[Fotografies: Sagrada Família]

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.