Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Tarraconense) Una vuitantena de responsables, representants, consiliaris i acompanyants de la fe d’associacions, moviments i grups laïcals han participat en la 4a Jornada d’Apostolat Seglar de Catalunya que es va celebrar aquest dissabte al Seminari Conciliar de Barcelona.

Després d’unes paraules de benvinguda de la delegada d’apostolat seglar de Barcelona, Anna Almuni, i de Xavier Novell, bisbe de Solsona i president de la Comissió Interdiocesana d’Apostolat Seglar (CIAS), la jornada va començar amb una pregària a la capella del Seminari animada pels participants de la diòcesi de Vic.

El degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, Joan Planellas, va dictar la ponència de la jornada sobre el tema 'Comunitats laïcals i comunió diocesana'. Després d’exposar la dimensió comunitària de la vida cristiana, el deure missioner de tot batejat, alguns punts de la teologia del laïcat i de l’associacionisme en l’Església, va enunciar diverses qüestions a tenir en compte davant la realitat actual: la necessitat de recuperar una Església més corresponsable, l’error de reduir sovint la teologia del laïcat a l’àmbit dels ministeris i serveis a l’interior de l’Església, els criteris d’eclesialitat a l’hora de discernir el valor de les associacions i la necessitat de prioritzar els moviments evangelitzadors laicals capaços de treballar conjuntament en el marc diocesà.

Tot seguit, Jaume Aymar, degà de la Facultat de Filosofia (URL), va moderar una taula rodona en la qual van participar Anna Baduell (Opus Dei, Barcelona), Josep Anton Belchi (ACO, Lleida), Beni López (Adsis, Barcelona), M. Mercè Sardà (Acció Catòlica General, Tarragona), Albert Tarradellas (CVX, Barcelona) i Beatriz Zúñiga (Joventuts Marianes Vicencianes, Madrid). Tots ells van presentar experiències concretes de coordinació i participació en la vida parroquial i diocesana i van tenir ocasió d’exposar el que demanen a les esglésies diocesanes de cara a una millor articulació.

Durant la taula rodona també es va fer present Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. La Jornada es va cloure amb l’eucaristia, presidida per Novell i concelebrada per diversos preveres, i el dinar.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.