Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Document
Galeria d'imatges

(Jesuïtes) Aquest dissabte, amb una Eucaristia presidida pel pare general Arturo Sosa, s'ha celebrat la clausura de la Congregació General 36 de la Companyia de Jesús, a l'Església de Sant Ignasi a Roma. Durant sis setmanes, més de 200 representants dels jesuïtes de tot el món, s'han reunit per escollir el seu nou Superior General i per debatre sobre com donar resposta als reptes que té avui la Companyia de Jesús.

Tot i que els textos oficials que han sorgit de les discussions i votacions de la Congregació General no seran publicats fins d'aquí uns dies, un dels principals decrets aprovats es refereix a la vida i missió de la Companyia de Jesús avui. Aquest decret parla de la voluntat de participar en una missió de reconciliació, amb la humanitat i amb la creació, basada en la justícia, la fe i la solidaritat. És una línia que ja apuntava el nou Superior General, Arturo Sosa, en la seva primera homilia, poc després de ser elegit: "volem treballar per allò que avui sembla impossible: una humanitat reconciliada en la justícia, que viu en pau, en una casa comuna ben cuidada", va dir llavors.

Al llarg d'aquests dies, la Congregació General ha abordat també altres qüestions, algunes de caràcter més intern, que tenen a veure amb les estructures de govern, les formes d'organitzar-se i la manera funcionar de la Companyia de Jesús. Es tracta de buscar, a partir de l'experiència dels darrers anys, la millora de la gestió de la Companyia en l'àmbit universal, per tal de respondre d'una forma més eficaç a les noves realitats i reptes, impulsant, entre d'altres, el treball en xarxa.

Cal destacar també un altre tema important que quedarà recollit als documents de la CG 36. És una carta de suport als jesuïtes i col·laboradors que viuen en zones de guerra o conflicte, servint dia a dia a les fronteres i sent testimonis de fe, justícia i reconciliació. Precisament en la missa de clausura de la Congregació General, dissabte passat, el pare General Arturo Sosa va convidar novament als presents a pregar per aquests companys. Sosa, fent referència a les complexes situacions de guerres, el drama dels refugiats o l'augment de les desigualtats, va insistir que "el nostre discerniment ens convida a anara a les perifèries i a intentar comprendre com afrontar globalment la integralitat de la crisi que ens impedeix les condicions mínimes de vida a la majoria de la humanitat i posa en risc la vida sobre el planeta Terra".

L'homilia del P. Arturo Sosa en l'Eucaristia de clausura es pot descarregar aquí. Els decrets de la Congregació General 36 seran promulgats pel P. General i publicats properament, quan finalitzi la seva edició i traducció.

Tota la informació sobre la Congregació General 36, els documents, l'entrevista al nou pare General i a diverses persones que hi han participat, es pot trobar al web de la CG36.

Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.