Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

El Capítol de l’Escola Pia de Catalunya ha reelegit per tercera vegada com a provincial a Jaume Pallarolas. El provincial dels escolapis va ser elegit per primera vegada el 2003 i ara renova per un tercer mandat de quatre anys. Reunits a Barcelona, han fet la votació aquest dilluns i dimarts escolliran la resta de l’equip provincial.

Jaume Pallarolas va néixer a Argentona el 27 de juliol de 1944. Va fer la seva professió solemne a l'Escola Pia el 27 d'agost del 1969 i va ser ordenat prevere el 1971. Ha exercit el seu ministeri escolapi en diversos llocs com ara Sant Antoni, Balaguer i Olot. Ha ocupat els càrrecs d'assistent i d'ecònom provincial fins al seu nomenament com a provincial ara fa vuit anys.

Després de ser reelegit i aplaudit per l’assemblea, s’ha produït la tradicional abraçada fraterna que es dóna als provincials. La primera ha estat amb l'escolapi de més edat present a la sala capitular, Joan Florensa, que és l’arxiver de la institució religiosa.

La tercera jornada del Capítol Provincial d’aquest dilluns s'ha iniciat amb una celebració de l'eucaristia a l'església de Sant Antoni Abat, presidida pel Provincial de Catalunya i els Viceprovincials de les Califòrnies i del Senegal. Després, a l’aula capitular s’ha procedit a l'elecció de provincial entre cinc candidats: Jaume Pallarolas, Eduard Pini, Josep Maria Balcells, Enric Canet i Ramon Novell. Per ser possible un tercer mandat de Jaume Pallaroles calia una majoria qualificada de dos terços dels religiosos capitulars que s’ha donat en la primera votació.

Durant el dia s’han presentant els tres document de treball sobre el "Projecte Educatiu, Social i de Presència", el "Projecte de millora de l'organització de l'Escola Pia de Catalunya", i el de "Restructuració de l'Orde" enviat per la Congregació General. Els dos primers documents ja han estat aprovats per una molt àmplia majoria.

El treball d’aquest capítol provincial dels escolapis es pot ser seguir en el bloc Capítol Provincial 2011. Amb 19 escoles i prop de 20.000 alumnes a tot el territori català l'Escola Pia de Catalunya és una de les institucions religioses amb més presència en el món educatiu.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.