Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jesuïtes) La comunitat educativa de Jesuïtes Lleida-Col·legi Claver i la Fundació Amics del Claver han aconseguit el seu objectiu: 40.000 euros per construir una escola a Maban, a Sudan del Sud, on treballen dos jesuïtes catalans dins de l'equip del JRS, el Servei Jesuïta als Refugiats.

La marató solidària que es va celebrar el passat divendres dia 9 al teatre de la Llotja de Lleida va ser tot un èxit: el teatre es va omplir 4 cops i es van poder recollir els diners necessaris per a fer realitat el projecte. La iniciativa ha mobilitzat tota la comunitat educativa, alumnat, famílies i educadors i s'ha plasmat en un espectacle a través del qual es donava a conèixer la situació d'aquest país africà. A l'acte hi van assistir, entre d'altres, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el bisbe de Lleida, Salvador Giménez.

L'origen d'aquesta aventura va començar de manera senzilla, quan uns alumnes del col·legi van comunicar-se per skype amb l'Àlvar Sánchez, que ha estat alumne i professor de l'escola i que actualment treballa al camp de refugiats de Maban. Gràcies a ell van començar a saber alguna cosa més sobre els refugiats i la situació a Sudan del Sud.

Ja no es tractava d'una notícia a la televisió ni d'un vídeo a l'escola, era el seu antic professor que els explicava directament i en primera persona una realitat tan dura com desconeguda per a ells. Van començar a sensibilitzar a la resta de companys de l'escola, a professors, famílies... i així van sorgir petits gestos i campanyes des de tot arreu, amb un mateix objectiu: construir un pont simbòlic que unís l'escola amb el camp de refugiats de Maban.

Fins que algú va tenir la idea de fer un espectacle amb tota la comunitat educativa de Jesuïtes Lleida i amb l'objectiu d'omplir el teatre de la Llotja fins a quatre vegades, per recollir els diners necessaris per fer una escola a Sudan del Sud. La idea va anar creixent poc a poc, fins que dissabte 9 d'abril es va fer realitat. Les prop de 4.000 persones que van acudir a les 4 sessions van prendre consciència que un drama com el dels refugiats pot ser molt proper si mirem el que realment és important. L'espectacle va ser tot un èxit que va desbordar totes les expectatives.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.