Vés al contingut
Catalunya Religió

(IQS) La setmana passada es va celebrar a IQS la novena edició del Fòrum d'Empreses IQS, un espai de trobada en el qual es donen cita durant tot el dia companyies de diferents sectors i activitats industrials i estudiants d'IQS. El Fòrum d'Empreses IQS és la continuació de Workshop Sortides Professionals que es va iniciar l'any 2000 com una activitat més de les que IQS realitza per apropar els ocupadors als seus estudiants.

La present edició ha experimentat un increment del 60%, respecte a l'edició de l'any passat, en el nombre d'empreses participants, fins arribar a la xifra de 32 empreses de tots els sectors en què els futurs graduats es poden incorporar i que van des d'empreses de gran consum, serveis, auditoria, consultoria, automoció, energia, enginyeria, fins a la indústria química, farmacèutica, tèxtil.

L'objectiu del Fòrum és apropar les empreses als estudiants de Màster, Doctorat i de l'últim curs de Grau per afavorir el diàleg entre tots dos que permeti que l'estudiant conegui els perfils professionals que les empreses necessiten i els processos de selecció corresponents i que les empreses coneguin el perfil d'estudiants IQS, ja que aquests poden lliurar personalment el seu CV i realitzar entrevista amb els responsables de recursos humans de l'empresa, si aquesta ho requereix.

Mar Guitert, directora de Carreres Professionals IQS i coordinadora del Fòrum d'Empreses IQS, explica "es tracta d'una activitat estrella i una gran oportunitat per a totes dues parts. És un win to win en què empreses i alumnes en surten beneficiats". L'alumnat ha d'aprofitar al màxim aquesta oportunitat d'experimentar el primer contacte proper amb diverses entitats i iniciar el seu camí en el món laboral que difícilment poden trobar fora d'IQS, afegia Guitert.

Per segon any consecutiu el Fòrum d'Empreses IQS es va celebrar al nou edifici amb un espai, l'Auditori FCC, destinat a estands i en el qual les empreses explicaven d'una manera personalitzada i molt propera als candidats les oportunitats professionals que els podien oferir i els requisits que demanaven. Mantenint l'estil d'edicions anteriors, es van realitzar durant tota la jornada exposicions de curta durada en què les empreses presentaven i donaven a conèixer els perfils professionals que requerien.

Un cop més, el servei de Carreres Professionals IQS que gestiona la Borsa de Treball i promou la inserció laboral dels estudiants ha organitzat amb èxit aquest event afavorint que els estudiants sàpiguen enfocar correctament la seva sortida professional i alguns puguin signar amb èxit un contracte laboral abans de finalitzar els seus estudis. Una dada significativa és que arran del Fòrum 7 persones ja han signat pre-contractes amb dues de les empreses participants.

De totes les empreses que van assistir al Fòrum d'Empreses IQS, 18 pertanyen a la Fundació Empreses IQS: AC Marca, BASF, Celsa, Croda, DAMM,Equatorial Coca-Cola Bottling Company, SL, Grup Ferrer, ICL Iberia, IFF, Levante Capital, Lleal, Miguel Torres, Nestlé Espanya, Panreac Química, Ricardo Molina, Schneider Electric, SEAT i Technip Iberia, SA. Van participar també a l'event Accenture, Altair, Cargill, Esmalglass, EY, Givaudan,Grant Thorton, Insights Life of Sciences, KPMG, La Mútua dels Enginyers / Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya / Associació d'Enginyers de Catalunya / Caixa d'Enginyers,Massimo Dutti, Nnergix, Page Personnel, PWC i Torrecid.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.