Vés al contingut
Catalunya Religió

(IQS) En el marc de la novena edició del programa Professors i Ciència de La Fundació Catalunya-La Pedrera, IQS dues jornades formatives sobre com utilitzar eines de dibuix molecular en 2D i 3D per a ensenyar química. Durant les sessions es van oferir recursos i orientacions de cara a la seva utilització per a l’ensenyament de la química a les aules.

La sessió a càrrec Jordi Cuadros, del Departament de Mètodes Quantitatius IQS, i de Roger Estrada, del Departament de Química Orgànica i Farmacèutica IQS, va tractar sobre la utilització del programa ChemSketch per al dibuix de muntatges químics i molècules en 2D; l’intercanvi de les representacions moleculars entre documents ofimàtics i la cerca d’informació química en bases de dades disponibles gratuïtament.

El grup de professors van completar la seva formació amb una segona sessió en la qual es va parlar sobre les representacions moleculars en 3D, treballant amb el programa J(S)mol; i es van presentar recursos web per a la visualització i estudi de molècules químiques. En el transcurs de la sessió, Miquel Domingo, del Departament d’Enginyeria Industrial IQS, va presentar les diferents tecnologies comunament anomenades “impressió 3D” i els participants varen tenir ocasió de veure in situ el funcionament de màquines de fabricació additiva. La sessió es va complementar amb una activitat orientada a visualitzar biomolècules a càrrec de Xevi Biarnés, del Departament de Bioenginyeria IQS.

El curs, que portava per títol "Visualització i impressió de molècules en 2D i 3D. Noves eines per a ensenyar química", va tenir lloc els dies 9 i 11 de desembre, i va participar-hi professorat de batxillerat de l’àmbit de les ciències.

El Programa Professors i Ciència de La Fundació Catalunya-La Pedrera és una iniciativa amb la qual es convida el professorat de secundària i batxillerat a participar en cursos d'especialització científica als principals centres de recerca de Catalunya. Es tracta d'una oportunitat que permet al professorat tenir contacte amb els laboratoris dels centres de recerca, acostar la recerca actual als centres educatius i contribuir a millorar la contínua formació i especialització del professorat, en les seves respectives àrees de coneixement.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.