Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Girona) David Pavón, geògraf i professor de la UdG, va tractar el tema 'Ecologia i crisi ambiental: tenim alguna cosa a fer-hi?', en el transcurs de la conferència quaresmal que va pronunciar al local parroquial de Santa Susanna davant una quarantena de persones. L'acte era organitzat pels arxiprestats de la Tordera i el Maresme.

Va començar exposant les diferents expressions de la crisi ambiental, com ara el canvi climàtic, la desforestació o la destrucció de la capa d'ozó. Després, va explicar com s'ha arribat a aquesta situació de crisi. S'ha passat d'un discurs que vinculava el creixement econòmic amb el desenvolupament i la cohesió social, a posar en el centre la idea de desenvolupament sostenible, com va fer la Cimera mundial del medi ambient de Rio de Janeiro l'any 1992.

Va destacar l'interès que l'Església ha mostrat per aquests temes des de fa temps. Ja a la primera Cimera mundial sobre el medi ambient, que va tenir lloc a Estocolm l'any 1972, l'Església hi va enviar uns representants i va fer-hi arribar un informe. A les encícliques Pacem in terris, de Joan XXIII, i Redemptor hominis i Centesimus annus, de Joan Pau II, hi ha referències a la crisi ambiental, però no és fins a l'encíclica Laudato si' del papa Francesc que el tema de l'ecologia hi és tractat d'una manera monogràfica.

A la part final de la conferència, que va tenir lloc dilluns, David Pavón va fer una crida al compromís personal a favor del medi ambient i va referir-se a algunes raons que poden frenar aquest compromís, com ara la poca percepció del risc o la convicció que la ciència ja s'encarregarà d'anar donant solucions a aquesta qüestió.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.