Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(Jordi Llisterri -CR) El cardenal Lluís Martínez Sistach continua tenint aquests dies una intensa activitat a Roma. Segons una nota de premsa que ha enviat l'arquebisbat de Barcelona, Martínez Sistach "es troba aquests dies a Roma per participar en reunions de gran transcendència pel futur immediat de l’Església".

Aquest divendres ha participat en una reunió del Consell Pontifici per als Textos Legislatius, però el motiu principal d'aquest viatge a Roma és l’assemblea plenària del Consell Pontifici per als Laics. Dos pontificis consells dels quals en forma part l'arquebisbe de Barcelona. "La intensa setmana d’activitat a Roma", explica la nota, es tancarà el 16 i 17 de febrer en els que participarà en el consistori per a la creació de nous cardenals en el que està previst que es tracti de la reforma de la cúria.

En la trobada anual del Consell Pontifici per als Laics hi assisteixen 32 bisbes, sacerdots i laics d’arreu del món i el cardenal Martínez Sistach hi participa com a membre del comitè de presidència. “Trobar a Déu en el cor de la ciutat” és el tema central de la reunió d’enguany que coincideix amb el tema del Congrés Internacional de Pastoral de les Grans Ciutats celebrat aquest novembre a Barcelona i que l'arquebisbe Martínez Sistach vol que tingui continuïtat. La plenària ha estat rebuda aquest dissabte pel papa Francesc. En el seu discurs el papa ha reflexionat sobre la presència de Déu a les grans ciutats a partir de les aportacions de l'Evangelii Gaudium, com ja va fer al novembre en rebre els participants al Congrés de Barcelona.

Aquest cap de setmana també se celebra a Roma la Plenària del Pontifici Consell de la Cultura, en la que hi ha participat el teòleg Francesc Torralba, consultor d'aquest organisme presidit pel cardenal Gianfranco Ravasi. En rebre els participants, el papa ha fet una defensa de l'aportació de les dones: "L'Església és dona; és 'la' Església, no 'el' Església".

Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.