Vés al contingut
Catalunya Religió

(IQS) Després de la preceptiva reunió de la Junta de Patrons, la Fundació Empreses IQS va celebrar l'Assemblea Anual, encapçalada pel seu president, el doctor Josep Arcas, que va donar la benvinguda a tots els assistents, va agrair la col·laboració i el suport de totes les empreses allà representades, i va tenir especials mostres d'afecte cap al doctor Erwin Rauhe, patró de la Fundació i conferenciant d'honor.

A continuació va prendre la paraula el doctor Pere Regull, director general d'IQS, per presentar succintament les últimes novetats més significatives en el projecte acadèmic i de recerca d'IQS: des dels nous màsters fins als dobles itineraris impulsats per IQS School of Engineering i IQS School of Management i els programes d'IQS Executive Education. Va ponderar les especialíssimes característiques d'un Centre d'Investigació com IQS, de caràcter generalista i pluralitat de línies, en què tots els seus més de 80 investigadors comparteixen la seva condició de docents. Va citar els diferents Grups de Recerca que any rere any s'adjudiquen projectes competitius de l'empresa privada i de les diferents administracions europees, espanyoles i catalanes. Va subratllar la importància dels indicadors de la seva activitat investigadora com els articles en revistes de referència, en les quals cada any els professors d'IQS són protagonistes destacats.

Tot seguit, Erwin Rauhe, vicepresident conseller delegat de BASF Espanyola, SL, i sènior vicepresident Business Center Europe South, va impartir la conferència "Innovació, tecnologia i ciència: els motors del desenvolupament de BASF", en la qual va resumir els 150 anys d'història de BASF a grans traços en funció d'aquests eixos: innovació des dels seus inicis en l'anomenada era dels colorants, en la dels fertilitzants, les noves síntesi a alta pressió, fins a la nova era del plàstic a partir de la postguerra de 1945. El 1965, en el seu 100 aniversari, BASF ja es troba en camí de convertir-se en una empresa transnacional: amb el llançament dels centres de producció a l'estranger i altres inversions als Estats Units, l'empresa està reforçant la seva presència en països i mercats altament industrialitzats de tot el món. Però encara s'atorga una major prioritat a garantir el subministrament de matèries primeres i a l'ampliació de la cartera perquè inclogui productes de gran consum i de major qualitat. Serà a partir de 1994 que s'endinsa en l'era de la sostenibilitat, amb el seu determinat suport a la protecció del clima per fer front als reptes del Medi Ambient, de la Nutrició de 9.000 milions d'habitants el 2050, i la creixent urbanització i qualitat de vida. En àmbits claus com l'automòbil, l'aviació o l'energia eòlica, per citar-ne alguns.

BASF va optar des dels seus inicis per la ciència i avui treballa amb 10.700 investigadors de tot el món, a través de 600 acords universitaris i més de 3.000 projectes. En plena crisi, BASF mai no ha reduït la seva inversió en R+D. I mai no ha dimitit del seu compromís de donar resposta als reptes de la societat que li ha permès renovar-se cada vint anys amb noves gammes de producte.

En acabar es va produir un breu col·loqui sobre l'objecte de la conferència, i a continuació es va procedir al Lliurament de Diplomes als nous Membres de la Fundació Empreses IQS, que van ser recollits per Encarna Baras Marín, directora de Sostenibilitat d'ICL IBERIA, per Josep Vila Subirats, director general d'Oxiris Chemicals, i per M. Carmen Pallejà Soler, membre del comitè executiu de Synthesia Espanyola.

En l'actualitat la Fundació Empreses IQS porta a terme nous patrocinis com les beques per a programes acadèmics de grau, de màsters i de doctorat, aportacions per a l'adquisició de nous equips, a més d'aportacions per a un nou centre d'iniciativa emprenedora, IQS Tech Factory.

Van assistir a l'acte Ramon Agenjo Bosch, soci director de la Fundació Privada Damm, Gustavo Alonso Perera, director de RRHH i Relacions Institucionals de BASF, José Antonio Arévalo Alejandre, director de Comunicació de Solvay Ibérica, Mª Luisa Espinós Soldevila, directora general d'LEBSA, Jeroni Farnós Marsal, director general de Technip Iberia, Ignacio Fernández Martorell, president del Grup AC Marca, Luis Miguel García Rodriguez, director de RRHH de Nestlé Espanya, Amadeu Jori Armengol, president de Jori Armengol&Associats, així com Ferran Jori Olivella, el seu director general, Rosa M. Lleal Tost, consellera delegada de Lleal, Jesús Loma-Osorio Blanch, gerent de Bayer MaterialScience, Jordi Mabras Granell, director Banca Institucional. Territorial Catalunya del Banco Santander, Carlos Marín Cascudo, director de RRHH de Ciments Molins, José Antonio Martínez Álamo, president d'ICL Iberia, Josep Mota Balcells, director de Recerca i Tecnologia d'Ercros, Marc Nicola, Recruitment & Development Mgr. HR Department d'Eurofragance, Yolanda Perlado Giménez, directora tècnica d'Oxiris Chemicals, Frédéric Pierre, president de Brenntag Química, Joan Roget Alemany, conseller delegat de Panreac Química, José Emilio Serra de Fortuny, vicepresident de Desenvolupament de Negoci i Qualitat de Schneider Electric Espanya, Carmen Tamayo, gerent de Relacions Governamentals i Institucionals de SEAT i Grup W Espanya, Carlos Ventós Omedes, CEO de Lucta, entre d'altres.

Així mateix de la Fundació Empreses hi van assistir: Alberto Barrera Berro, secretari, Carles Camp i Pérez, tresorer i patró, Luis Fernández-Goula Pfaff, patró, Frederic Abelló Riera, patró, el doctor Miquel Gassiot Matas, patró, Jordi Masià Mas-Bagà, expatró, i Rosa Curt Santpera, Relacions Externes.

Fundació Empreses IQS vol manifestar amb aquest acte el seu agraïment a totes les empreses de la Fundació que ajuden en el foment de la formació, la investigació i la relació entre IQS i el món empresarial.

Temàtica
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.