Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Fundació Pere Tarrés) Alguns centres d’esplais del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans s’han agrupat durant el cap de setmana per commemorar la jornada amb especial atenció als drets dels infants refugiats. Dijous passat els infants i adolescents del Centre Socioeducatiu Poblenou van iniciar la celebració pintant un mural al pati reivindicant els seus drets.

La Fundació Pere Tarrés, a través dels 182 centres d’esplais del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC), van celebrar el cap de setmana el Dia Universal dels Drets dels Infants en diverses trobades repartides per tot Catalunya que han reunit a més de 20.000 infants acompanyats per més de 4.000 monitors i monitores. A Barcelona, els centres d’esplai d’Horta, el Carmel i la Vall d’Hebron s’han agrupat a la Seu del districte de Nou Barris per fer activitats per commemorar una jornada marcada per l’especial atenció als drets dels infants refugiats. Al llarg del matí s’han organitzat diverses activitats per tal que els infants prenguessin el rol dels nens i nenes refugiats i es posessin en la seva pell després de perdre els seus drets i d’emprendre un viatge ple d’obstacles cap a Europa per tal de fugir de la guerra que es viu en els seus països d’origen. A la trobada s’hi han reunit al voltant de 200 infants dels centres d’esplai La Gralla, Peque Festa, Aguiluchos, Sant Cebrià i Trencaclosques.

A la resta de Catalunya, la Fundació Pere Tarrés també ha commemorat el Dia Universal dels Drets dels Infants. El divendres a la tarda, per exemple, el MCECC a Lleida va organitzar un taller de manualitats perquè els infants que volguessin, pintessin i retallessin desitjos per tots els infants del món. Al final de la jornada, amb els desitjos de tots els nens i nenes, es va acabar creant un mural gegant.

La Fundació Pere Tarrés va iniciar els actes de celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants el dijous passat al Centre Socioeducatiu Poblenou (Barcelona). Els més de 100 infants i adolescents del centre van reflexionar sobre els seus drets mitjançant l’art. A través d’un procés creatiu, els infants van seleccionar una idea que fes referència als seus drets i la van acabar pintant en un mural al pati del centre amb l’ajuda d’un grafiter.

Per celebrar el Dia Universal dels Drets dels Infants hem fet públic un vídeo que dóna una imatge global i transversal del lleureamb un to alegre, positiu, optimista, constructiu, focalitzant en allò que aporta als infants i en els valors que transmet. El vídeo ha estat possible gràcies a la col·laboració de la productora de Lavinia. Es van gravar imatges a l’estiu en colònies socials de centres oberts de Mataró i del Centre Socioeduacatiu Poble-sec a la Conreria i després al Centre Socioeducatiu del Poblenou al setembre.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.