Vés al contingut
Catalunya Religió

(Monestir de Poblet) El III Festival Internacional Orgues de Poblet ha acabat aquesta cap de setmana amb el concert de l’italià Claudio Astronio, en què novament es va omplir la nau de la Basílica. Prop de tres-centes persones es van aplegar per escoltar l’organista, que va proposar un programa atrevit i arriscat, alternant obres de l’alemany Nicolaus Bruhns, autors espanyols dels segles XVI i XVII (Cabezón, Bruna, Cabanilles) i del minimalisme del segle XX (Glass).

El director artístic del Festival, fra Josep Antoni Peramos, assenyala que “amb aquesta tercera edició hem aconseguit consolidar un públic fidel i al mateix temps arribar a més persones que en els anys anteriors”, cosa que atribueix al fet que “ens mantenim fidels al plantejament d’oferir programes amb un gran nivell artístic, i amb la participació d’intèrprets que saben treure el màxim partit de l’instrument i de l’espai”. En aquest sentit, ha recordat que en aquesta edició el públic ha pogut gaudir “des d’un concert per a cant gregorià i orgue fins al minimalisme del segle XX, amb Philip Glass, sense deixar de banda autors tan fonamentals com Johann Sebastian Bach”. Tot plegat, ha permès aprofundir el lligam entre música, patrimoni i espiritualitat en el marc d’aquest monestir cistercenc fundat l’any 1150.

La celebració d’un Festival d’aquestes característiques permet al Monestir de Poblet donar a conéixer un instrument excepcional, l’únic que hi ha a Espanya construït per la prestigiosa firma Metzler Orgelbau AG. En aquesta edició, han actuat al Festival Ben van Oosten, Claudio Astronio i Jan Willem Jansen, que va estar acompanyat pel cor gregorià Schola Antiqua. S’afegeixen així a la nòmina d’organistes de talla internacional que han actuat a Poblet, entre els qui també s’inclouen Olivier Latry, Christopher Herrick, Olivier Vernet, Ludger Lohmann, Jean-Charles Ablitzer i Jean-Patrice Brosse. L’any vinent, tres organistes més visitaran el Monestir de Poblet entre octubre i novembre en la IV edició del Festival Internacional Orgues de Poblet.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.