Vés al contingut
Catalunya Religió

(Signis) 'Ida', dirigida per Pawel Pawlikowski, és la guanyadora del Premi SIGNIS a la millor pel·lícula europea de 2014, ofert per Signis-Europa, l'Associació Catòlica Mundial per a la Comunicació.

'Ida' va guanyar el premi a la millor pel·lícula en llengua estrangera als Oscars i és una producció de quatra països europeus: Polònia, Dinamarca, França, Regne Unit. La pel·lícula tracta sobre una jove novícia de Polònia a la recerca de les seves arrels jueves i la seva identitat. En blanc i negre, la pel·lícula reflecteix la naturalesa inflexible de la història - i el repte d'examinar, no només les debilitats humanes com la cobdícia i la por, sinó també l'assassinat d'un poble en el nom d'una ideologia o una altra. La pel·lícula és alhora un viatge espiritual i personal i un poderós recordatori de la necessitat de fer front a la veritat, però inquietant, del passat.

'Calvari', de John Michael McDonagh (Irlanda / Regne Unit) va quedar segona. En tercer lloc 'Deux Jours, Une Nuit' (Dos dies, una nit), de Jean-Pierre i Luc Dardenne, (Bèlgica / França / Itàlia). El quart lloc va ser per 'Leviatan' per Andrei Zvyagintsev (Rússia) i la cinquena posició per 'Kis Uykusu' (El són de l’hivern) de Nuri Bilge Ceylan (Turquia / França / Alemanya).

Signis Europa compta amb membres en 22 països i és una de les sis regions de l'Associació Catòlica Mundial per a la Comunicació. Actualment s'està constituint la secció de Signis-Catalunya.

Cada any, des de 2008 Signis Europa es concedeix un premi a la millor pel·lícula europea de l'any. L'objectiu d'aquest premi és promoure i crear interès per a aquelles pel·lícules europees que destaquen per la seva qualitat cinematogràfica, així com pel valor de la temàtica de l’argument.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.