Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Signis) 'Ida', dirigida per Pawel Pawlikowski, és la guanyadora del Premi SIGNIS a la millor pel·lícula europea de 2014, ofert per Signis-Europa, l'Associació Catòlica Mundial per a la Comunicació.

'Ida' va guanyar el premi a la millor pel·lícula en llengua estrangera als Oscars i és una producció de quatra països europeus: Polònia, Dinamarca, França, Regne Unit. La pel·lícula tracta sobre una jove novícia de Polònia a la recerca de les seves arrels jueves i la seva identitat. En blanc i negre, la pel·lícula reflecteix la naturalesa inflexible de la història - i el repte d'examinar, no només les debilitats humanes com la cobdícia i la por, sinó també l'assassinat d'un poble en el nom d'una ideologia o una altra. La pel·lícula és alhora un viatge espiritual i personal i un poderós recordatori de la necessitat de fer front a la veritat, però inquietant, del passat.

'Calvari', de John Michael McDonagh (Irlanda / Regne Unit) va quedar segona. En tercer lloc 'Deux Jours, Une Nuit' (Dos dies, una nit), de Jean-Pierre i Luc Dardenne, (Bèlgica / França / Itàlia). El quart lloc va ser per 'Leviatan' per Andrei Zvyagintsev (Rússia) i la cinquena posició per 'Kis Uykusu' (El són de l’hivern) de Nuri Bilge Ceylan (Turquia / França / Alemanya).

Signis Europa compta amb membres en 22 països i és una de les sis regions de l'Associació Catòlica Mundial per a la Comunicació. Actualment s'està constituint la secció de Signis-Catalunya. 

Cada any, des de 2008 Signis Europa es concedeix un premi a la millor pel·lícula europea de l'any. L'objectiu d'aquest premi és promoure i crear interès per a aquelles pel·lícules europees que destaquen per la seva qualitat cinematogràfica, així com pel valor de la temàtica de l’argument.