Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Unes 4.000 persones s'han reunit aquest dissabte a l'edifici del Fòrum de Barcelona per retre homenatge als 9.400 voluntaris de Càritas Catalunya, en un acte presidit pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, i el president de Càritas Internacional i cardenal arquebisbe de Tegucigalpa (Hondures), Óscar Andrés Rodríguez Maradiaga.

 

La Presidenta de Càritas Catalunya, Carme Borbonès va donar la benvinguda als voluntaris i voluntàries que omplien l'aforament del recinte i una sala annexa. A més, va celebrar que gairebé la meitat dels voluntaris de l'organització assistissin a la trobada. Borbonès va assegurar que Càritas continuarà cercant recursos "amb imaginació" per seguir amb la seva tasca d'assistència als més desafavorits, en relació als immobles que ha hagut de vendre darrerament l'entitat.

 

Tot seguit el Cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, va dirigir-los la paraula per agrair la multitudinària presència de voluntaris, gairebé la meitat dels més de 9.000 voluntaris que col·laboren en les deu diòcesis catalanes. Les seves paraules també van acompanyar la presentació del ponent del jornada, el President de Caritas Internacional, el Cardenal Oscar Andrés Rodríguez Maradiaga arquebisbe de Tegucigalpa a Honduras.

 

Per la seva banda, Rodríguez Madariaga va indicar que els autèntics cristians es distingeixen precisament per la caritat i per la predisposició a ser solidaris i ajudar els desafavorits, i no per actes com anar a l'església o altres pràctiques religioses. Va afegir que "No podem caure en la mera fatalitat perquè podem transformar la realitat social i la història. Hem de ser portadors d'esperança".

 

Sota el lema de la conferència central, "Els voluntaris de Càritas, portadors d'esperança", el col·lectiu ha volgut subratllar amb aquest acte el seu compromís i dedicació a les persones que es troben en una situació de vulnerabilitat, i alhora homenatjar el voluntariat en uns moments en què "necessitem, més que mai, la solidaritat de la societat".

 

Joana Ortega, Vicepresidenta de la Generalitat, que estava acompanyada en l'acte per Josep Lluís Cleries, Conseller de Benestar Social i Família va felicitar Càritas per la feina que fan els tècnics i voluntaris de totes les seus de Catalunya, com una manera de col·laborar a construir país.

 

En acabar, els actes del matí els participants, provinents de tot Catalunya, van crear un mosaic gegant per "simbolitzar la solidaritat i la força per cohesionar la societat" de Càritas.

 

Després de dinar al recinte del Fòrum, els participants van visitar el temple de la Sagrada Família i van participar en una missa.

 

Càritas Diocesana

 

Càritas Diocesana és un organisme de l'Església catòlica dedicat a la coordinació de la beneficència humanitària. En el vessant internacional agrupa 162 organitzacions catòliques d'assistència, desenvolupament i servei social. Els treballs humanitaris de Càritas són realitzats sense tenir en compte la confessió, raça, gènere o ètnia dels beneficiaris, sent una de les més àmplies xarxes humanitàries de tot el món.

 

La missió de Càritas és resultat de la doctrina social de l'Església, centrant les seves activitats en la dignitat de la persona humana. Càritas és una organització dedicada al combat de la pobresa, de l'exclusió, de la intolerància i de la discriminació.

 

El 1990 Càritas va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat i el 2012, la Medalla d'Honor del Parlament de Catalunya.