Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Josep Castellà –Bisbat de Solsona) El passat 18 de desembre, coincidint amb els actes del 40è Aniversari de la creació del Grup de Recerques de les Terres de Ponent, en el marc del Centre de Recursos de Vallbona de les Monges, es va retre homenatge a Joan Camps, fill de Tàrrega, amb la concessió del Premi Athanàgia, per la seva entrega i entusiasme en la formació i impuls d’aquest grup d’estudiosos de les comarques lleidatanes.

“Mossèn Camps tenia el gran do i poder de convocatòria. Discret i atent. A la seva entrega i entusiasme, ningú que fos sensible podia negar-li la seva col·laboració i és el qui portava tot el pes de l’organització”. Així en va parlar diumenge en la glossa del homenatjat Ramon Boleda, historiador i arqueòleg de Verdú.

Camps va ser vicari a Verdú, després a Bellpuig i rector a Sant Antolí i actualment resident a Solsona. Va saber aglutinar les tasques dels historiadors locals i els professionals en una feina projectada al llarg dels quaranta anys. Avui el Grup de Recerques el formen uns 220 col·laboradors, i s’han editat una cinquantena de llibres d’estudis d’història local de comarques lleidatanes.

El president del GRTP, Miquel Torres li va entregar el Premi Athanàgia per la seva trajectòria cultural davant d’un nombrós públic que omplia la sala del Centre de Recursos de Vallbona. Camps visiblement emocionat i agraït va manifestar: “Era una necessitat que tenia el nostre país i tots hi ficarem el coll amb gran entusiasme”.

Presidiren l’acte l’alcalde de Vallbona, Ramon Bergadà, junt al president del Consell Comarcal de l’Urgell, Salvador Bonjoch i Joan Ramon Gonzalez, en representació de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Tanmateix es va signar un conveni per la creació d’una Biblioteca d’Estudis Històrics Locals la qual s’obrirà amb una col·lecció de volums del GRTP. A més de l’assemblea del Grup, el periodista Lluís Foix va pronunciar una conferència i es va visitar el museu del cinema de Josep M. Queraltó.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.