Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fundació Jubert Figueras/ Hospital Sant Joan de Déu Barcelona/ Càritas Diocesana de Barcelona) La Sham és una nena siriana de dotze mesos, va néixer a Jordània el juliol de l’any passat, a resguard dels horrors de la guerra siriana dels quals la seva família havia fugit. La Sham va arribar al món amb complicacions de salut, i els metges afirmaren que necessitava una cirurgia urgent i complexa. Per aquest motiu, la Fundació Jubert Figueras, l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona i Càritas Diocesana de Barcelona estan col·laborant plegades per atendre a la nena, que va arribar fa dues setmanes a Barcelona juntament amb la seva família (els pares i els seus tres germans) per fer un diagnòstic de la seva malaltia i veure quines opcions de tractament existeixen.

El despatx d’advocats Internacional ReedSmith ha portat a terme totes les gestions per traslladar a la família de la Sham des de Jordània, on havien arribat després de fugir de Síria. La Fundació Jubert Figueras els brinda allotjament pels mesos que es preveu que la família de la Sham estigui a Barcelona, l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, a través del seu programa solidari Cuidam, es farà càrrec del diagnòstic i tractament de la malaltia de la nena durant sis mesos i des de Càritas Diocesana de Barcelona s’ha brindat l’ajuda per cobrir les necessitats bàsiques (menjar, alimentació, acompanyament...) perquè la Sham i la seva família se sentin acollits i acompanyats durant aquests mesos. En aquest sentit, una família de refugiats sirians s’han ofert voluntària per facilitar la seva arribada i acompanyar-los en els diferents tràmits i gestions que calgui.

Totes aquestes accions s’han portat a terme amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, que ha facilitat a nivell institucional l’arribada de la petita i la seva família. Som conscients que aquesta acció és una gota d’aigua, però posa sobre la taula que és possible treballar plegats per ajudar els més vulnerables