Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Xavi Costa –Salesians) El carisme educatiu salesià segueix vigent a la Inspectoria de l'Àfrica Occidental Francòfona. Així ho explica el missioner salesià Hernán Cordero, natural d’Equador, que va marxar de la seva  terra l’any 1990 per fer una experiència de voluntariat en el marc del programa Projecte Àfrica que s’havia iniciat el 1985. Al seu retorn a Equador, l’experiència viscuda a terres africanes el va dur a fer l’opció per la vida religiosa.

En aquesta entrevista l’Hernán ens apropa la seva experiència personal i ens transmet els canvis que percep després de 25 anys de cooperació al terreny. Per exemple, com "a l'inici les obres estaven molt personalitzades en els primers missioners" i que "poc a poc es va insitucionalitzant" gràcies al treball en equip.

En l’actualitat és l’ecònom de la província salesiana de l’Àfrica Occidental Francòfona (AFO) –que engloba set països: Guinea , Mali, Senegal, Togo, Burkina Faso, Benín i Costa d’Ivori– i el responsable de projectes de cooperació al desenvolupament dels Salesians a la regió.

Les tres ONGD salesianes a l’estat espanyol, VOLS, Solidaridad Don Bosco i Jóvenes y Desarrollo han col·laborat des dels seus inicis en el suport i empoderament de projectes i formació d’aquesta realitat en la que treballen els Salesians.