Vés al contingut
Catalunya Religió

(Abadia de Montserrat) Guillermo Arboleda, abat dels monestirs d’Envigado-Medellín i de Guatapé (Colòmbia), ha estat escollit abat president de la Congregació Sublacense Cassinesa durant el Capítol General, celebrat a Roma del 17 al 23 de setembre. El pare Guillermo, que el proper 12 de desembre complirà 60 anys, succeeix Bruno Marín, que ha ocupat el càrrec els darrers 12 anys.

Arboleda va ser a Montserrat a començaments de setembre per a participar, juntament amb altres superiors i monjos de monestirs d’Espanya, Portugal i Llatinoamèrica, en la reunió del Capítol de la Província Hispànica de la Congregació Benedictina Sublacense-Cassinesa, que el va presidir l'abat Josep Maria Soler, que n’és el Visitador des de l’any 1996.

En el Capítol Provincial, els seus membres tenen l’ocasió de compartir l’estat actual de les seves comunitats, a la vegada que es discuteixen diversos temes importants per a la vida de la Província.

Una de les preocupacions dels monestirs és l’acollida als futurs candidats a monjo; per això han de dedicar més temps als processos de discerniment, ja que sovint els homes que es plantegen la vida monàstica volen resultats immediats, la qual cosa els porta al fracàs.

El Capítol de la Província Hispànica va precedir el Congrés d’Abats, que va reunir a l’Abadia Primacial de Sant Anselm de Roma tots els abats i superiors benedictins del món. I, finalment, al Col·legi Sant Brindisi de Roma ha tingut lloc l’esmentat Capítol General de la Congregació Sublacense-Cassinesa, al qual també hi ha participat l'abat Soler.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.