Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR/FEDAC) "Ensenyar amb els llibres és un camí molt llarg, però amb l’exemple és breu i eficaç", deia el Pare Coll a la seva època. A principis de maig una setantena de nois i noies es van reunir a Gironella sota el lema Natura't. Jocs, activitats, natura, pregàries. Com aprofitar el joc, el simbolisme i el grup per trasmetre l'estil cristià i humà? La Fundació Educativa de les Dominiques de l'Anunciata Pare Coll –FEDAC– compta amb uns espais per viure una experiència d'amistat en grup que porten a identificar-se amb l'estil, els valors de Jesús i el carisma propi de les dominiques a l'escola: els grups CREC.

Reunions setmanals, trobades inter col·legials, colònies, campaments i sortides, on es transmet una forma de ser i de viure concreta, segons els valors inspirats en l’Esperit de les benaurances que mostra Jesús de Natzaret al llarg de la seva experiència. Aquesta oferta de transcendència s'articula des de la Pastoral de les diferents escoles de la FEDAC a Catalunya, espais en els quals "tots són un" i que alhora formen part de l'Itinerari d'Educació en la Fe dels Grups de Vida Cristiana.

Apostant per una educació integral de la personal

Destinats a alumnes des de 1r de primària fins a Batxillerat o Cicles Formatius, els grups CREC potencien uns valors i unes actituds humanes propis del carisma dominicà. Un carisma que "ajuda a trobar-se amb Jesús i a ser més feliços". Per transmetre-ho s'utilitzen elements simbòlics i l'educació en el llleure, com a temps d'educació integral i que possibilita la construcció personal i la transformació de la realitat.

Fonamentar una opció educativa en una concepció cristiana de la persona, de la vida i del món; fer una pedagogia humanitzadora, activa, centrada en la persona i el grup, alliberadora i transformadora mitjançant l'esforç i el servei, o oferir una educació d'obertura als valors de transcendència, tot respectant la llibertat religiosa, són alguns dels objectius d'aquests espais de creixement que la FEDAC ofereix als seus alumnes, els quals poden participar voluntàriament i lliurement.

Però com oferir un itinerari en la fe que tingui continuïtat i sigui exemple de vida? amb el testimoniatge. La FEDAC sap que cal garantir una presència i un acompanyament a través dels animadors/es de grup. Alguns d'aquests animadors són alumnes més grans que acompanyen a alumnes més petits, o ex alumnes i inclús pares i mares.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.