Vés al contingut
2 Catalunya Religió dc. 17/06/2015

(David Casals - CR) Catalunya comptarà ben aviat amb una delegació que representarà el Govern al Vaticà. Es tracta d'una decisió que s'ha pres perquè "en el camp de la diplomàcia, el paper que exerceix la Santa Seu transcendeix l'aspecte espiritual".
 
Així ho va explicar aquest dimarts el conseller de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, que també va acordar obrir dues oficines més a Portugal i Marroc.
 
Homs va assegurar que el motiu que ha portat al Govern a obrir aquesta delegació és estrictament "polític". "El factor religiós no és el principal, per bé que la religió catòlica és la principal el nostre país", va assegurar. 
 
Segons va dir Homs, el Vaticà té un rol a nivell internacional, i a nivell estrictament diplomàtic, "estar-hi a prop està justificat". Per Homs, "són raons de representació política, de defensa els interessos polítics de Catalunya, vol dir també dels interessos econòmics i socials". 
 
Encara no s'ha fet públic qui serà el responsable que dirigirà aquesta delegació ni si serà una seu estable com la que aquest mes s'ha inaugurat a Roma i que s'encarrega de les relacions amb el govern italià.
 
La delegació tindrà com a objectiu "facilitar les relacions bilaterals amb el Vaticà en l'àmbit de les competències de la Generalitat" i mantenir una "relació permanent" amb les seves institucions i òrgans, segons ha detallat el Govern en un comunicat.
 
També s'ocuparà de "recaptar informació en relació amb les iniciatives endegades per la Santa Seu que resultin d'interès per la Generalitat i donar-hi a conèixer la realitat de Catalunya".

Durant uns anys, fins el 2004, la Generalitat havia tingut una presència permanent a Roma però mai havia tingut una delegació estable davant la Santa Seu.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.