Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(CR) Dins dels Fòrum Universal de les Cultures al 2004 es va celebrar el IV Parlament de les Religions del Món organitzat pel Consell del Parlament amb seu a Chicago amb la col·laboració del Centre Unesco de Catalunya. L'any següent es va iniciar la convocatòria del Parlament Català de les Religions que s'ha realitzat a Barcelona (2005), Manresa (2006), Alacant (2007), Lleida (2009), i Perpinyà (2011). Ara, el dissabte vinent, es farà la sisena edició a Girona.

Vivarium Gerisena és l'entitat acollidora d'aquesta convocatòria. Des del 2005 ha organitzat les Trobades de Diàleg Interreligiós i Intercultural a Garriguella i a Cadaqués impulsades, entre altres, pel capellà Jaume Angelats, actualment delegat episcopal per al Diàleg Interreligiós del bisbat de Girona. Les trobades s'han inspirat, com el Parlament Català de les Religions, en el pensament Raimon Panikkar.

El dissabte 17 d'octubre la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona serà la seu del VI Parlament. El lema d'aquesta convocatòria és "Signes dels temps, temps de símbols". En el Full Parroquial del bisbat de Girona d'aquest diumenge Angelats explica que el lema "convida a identificar alguns signes que caracteritzen els temps en què vivim i a copsar símbols expressius de la realitat profunda que intuïm". També remarca que la motivació de la trobada és "simbolitzar el desig d’aplegar –en un clima religiós– la multiplicitat de maneres de veure i de viure la dimensió espiritual de l’existència, en una societat plural com la catalana, tot considerant que fomentar àmbits de diàleg entre persones incentiva les capacitats de col·laborar plegats en la construcció d’un món més just, solidari i pacífic".

L'acte inaugural es farà divendres al vespre amb la Cerimònia de la Llum, Iter lvminis, que protagonitza la cantant Lídia Pujol. Al dissabte es comença també amb música i amb una conferència de Jordi Pigem, que donarà pas a diversos taller i espais de diàleg. La comunitat Sikh acollirà als assistents oferint el dinar. Una síntesi del treball del dia i la dansa hindú tancaran la trobada. Durant el dia també hi hauran activitats paral·leles com exposicions, espais contemplatius, i la visita al Fons Raimon Panikkar de la Biblioteca del Barri Vell de la Universitat de Girona.

El VI Parlament Català de Religions està organitzat amb per Vivarium Gerisena conjuntament amb Xarxa Catalana d'Entitats de Diàleg Interreligiós, Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (AUDIR) i la Delegació Episcopal per el Diàleg Interreligiós del Bisbat de Girona. Està obert a tothom amb inscripció prèvia.

Aquí podeu veure una entrevista a Jaume Angelats sobre l'edició del Parlament a Girona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.