Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) Fins el 18 de desembre el Centre Tarraconense El Seminari acull l'exposició 'Dakar 2015: compromís i esperança'. Amb motiu del 75è aniversari de la fundació de la Comunitat de Taizé la Delegació diocesana de Missions ha organitzat aquesta mostra per fer conèixer la important tasca que, des de 1992, està realitzant aquesta Comunitat als barris perifèrics de Dakar, on hi és present el germà de Taizé Cristí Savall, de Cambrils.

"Quina joia de sentir cansament. Cansament del fer, del refer, del fer reviure, que no per a res ha esdevingut el tema de la expo que inaugurem a casa nostra aquests mateixos dies eixamplant compromís i esperança de Tarragona!" Són paraules de Savall, que va fer arribar en una carta llegida durant l'acte d'inaguració, que va tenir lloc dimecres. En el text deia també que la fraternitat de Taizé és "ben arrelada".

L’acte va comptar amb l’assistència del l'arquebisbe Jaume Pujol; la comissària de l’exposició Mima Sant, pintora i membre activa d’Amics d’Ak benn; i la delegada de Missions, Ana González.

La realitat dels barris perifèrics de Dakar

La mostra presenta tres eixos discursius. Un primer mòdul central permet veure fotografies i petites explicacions de les activitats d’Ak benn. Ja a l’interior es troba el drama del Mediterrani. Les pasteres amb tota la seva cruesa i la reflexió dels joves d’Ak benn sobre aquesta realitat tan propera per a ells.

El tercer eix és una zona que suggereix la capelleta de Ker Taizé, un espai de silenci i pregària al centre d’un barri de majoria musulmana; espai per a reflexionar sobre la convivència i el respecte en la diferència. Com a complement, un vídeo d’imatges i música senegalesa ajuda a tenir una visió mes polièdrica d’una realitat rica i complexa: el Senegal.

L’exposició es podrà visitar fins el dia 18 de desembre. També s’ofereixen visites guiades d’una hora aproximadament per a grups d’escolars d’ESO i Batxillerat. Per a concertar-les cal posar-se en contacte amb la Delegació de Missions.

20 anys en missió, què he trobat?

A continuació reproduïm la carta que es va llegir en l’acte d’inauguració del germà Cristí Savall.

«Kër TAIZÉ, novembre 15

Estimats,

"Qui cerca troba" i trobem movent-nos, sortint de casa. En els 20 anys de germà de Taizé en missió, què he trobat? Compartint amb els musulmans i amb els «petits» estimats del Crist el combat del dia a dia, cercant de renovar sempre l’entesa i la confiança, tot deixant que el Senyor aculli els nostres cants, he trobat el creixement de la petita esperança.

I avui, mirant enrere, en adonar-me de la confiança transparent que des del primer moment les famílies que ens envolten, els ancians que ja viuen en Déu i que seien a l’ombra dels nostres tres arbres, ens varen donar,... això fa créixer arrels! I perquè hi ha arrels, la nostra fraternitat de Taizé ben arrelada, és una fraternitat en moviment. Per això quina joia de sentir cansament. Cansament del fer, del refer, del fer reviure, que no per a res ha esdevingut el tema de la Expo que inaugurem a casa nostra [a Kër Taizé, al barri de Grand Yokk a Dakar] aquests mateixos dies eixamplant compromís i esperança de Tarragona! En el fer que fa reviure hi ha joia!

Sí, compromís de més de 22 anys a Grand Yoff, i també esperança. Pot ser no comprendrem mai les pobreses, però sí que comprenem l’esperança.

La nostra EXPOSICIÓ: FER, REFER, FER REVIURE, comença quasi així: una cordassa de vaixell suspesa amb un mot: «Et trobis on et trobis aferra’t a una esperança...» «ACTIVA!»

Cercar, sortir, caminar molt, arrelar-se, fer reviure... esperar!

I fins i tot cansat, cantar la joia de donar la vida en el gota a gota de la fidelitat.

Cristí, germà de Taizé en Missió a Dakar»

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.