Vés al contingut
Catalunya Religió

Coincidint amb els 50 anys de la clausura del Concili Vaticà reprenem la sèrie de testimonis que van viure aquells anys. És la Memòria del Vaticà II.

El primer testimoni és Josep Maria Boixareu, un laic compromès a la parròquia de Santa Maria de Llerona, al Vallès Oriental. Allà qui va portar el Concili va ser mossèn Joan Vallicrosa. A diversos capellans de comarca els arribava informació de primera mà del que passava a Roma, i moltes vegades els canvis "mossèn Joan els implantava abans que a Roma diguessin als bisbes que es podien fer". Així, la parròquia es va convertir en "un centre d'informació de tota la comarca".

Boixareu explica com en un ambient rural el canvi va ser molt fort, "fins i tot hi va enfrontaments amb la gent conservadora". Però alhora, "que s'aprofundís d'una manera decidida en la doctrina social va impactar molta gent d'Església i gent que no era d'Església però que això anava amb la seva ideologia". Per això, "la gent progressista rebia el Vaticà II amb alegria i esperança".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.