Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Càritas Barcelona) Aquest dijous a la nit es va celebrar al Teatre Victòria la reestrena solidària de l’emblemàtic musical català ‘Mar i Cel’ coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran. Amb aquest motiu, la companyia de teatre Dagoll Dagom va convidar 1.000 avis i àvies atesos per Càritas Diocesana de Barcelona, Avismón Catalunya, Amics de la Gent Gran i Creu Roja en Catalunya. Aquesta acció també va servir per reivindicar el dret d’accés a la cultura per a totes les persones.

Els convidats ‘VIP’ van arribar sobre les sis de la tarda. Ells eren els protagonistes de la nit, i per això, res més baixar de l’autobús que els va portar al teatre, els hi esperava una lluminosa catifa vermella. Abans de l’espectacle es va preparar un càtering al hall on van poder retrobar-se amb els seus amics i compartir l’experiència. Alguns d’ells van tenir el privilegi de pujar a l’escenari i fer-se una fotografia amb els actors del musical i l’emblemàtic vaixell de ‘Mar i Cel’.

Durant el descans de la mitja part, el Gran Teatre del Liceu va sortejar 30 entrades dobles per veure ‘Nabucco’ de Verdi. Els més afortunats les van rebre amb molta il·lusió i va ser el moment més animat de la nit.

Un cop finalitzada l’obra, a la porta els esperaven tres autobusos per portar-los de tornada.

Des de Càritas volem agrair profundament a la companyia Dagoll Dagom, al Teatre Victòria aquesta iniciativa i al Gran Teatre del Liceu, ja que accions com aquesta tornen la màgia i la il·lusió a les persones grans que dia a dia pateixen les conseqüències de l’exclusió social. També volem donar les gràcies a Avant Grup per oferir els seus autobusos i transportar a tots els assistents.

Assaig general de ‘Mar i Cel’

Dimecres la companyia també va convidar persones ateses per Càritas i Creu Roja a veure l’assaig general de l’obra. Infants, joves i adults van gaudir d’una tarda màgica. Per a molts d’ells era el primer cop que anaven al teatre.

Des de Càritas Diocesana de Barcelona esperen que aquesta iniciativa de Dagoll Dagom serveixi com a exemple i es realitzin moltes més, ja que l’accés a la cultura és un dret universal i, malauradament, a la nostra societat hi ha moltes persones que no es poden permetre anar al teatre o a altres espais culturals.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.