Vés al contingut
Catalunya Religió

(DGAR) La Direcció General d’Afers Religiosos, en col·laboració amb l’Associació de Mestres de Religió de Catalunya, organitza durant els mesos d’abril i maig el "Curs sobre diversitat religiosa a Catalunya. Conceptes i criteris d’aplicació a l’entorn de l’ensenyament públic, adreçat al professorat de religió d’educació infantil i primària, secundària i batxillerat". Es tracta de la primera edició adreçada a aquest col·lectiu professional.

Aquest curs ofereix la possibilitat de conèixer les diverses religions que estan establertes a Catalunya i les seves característiques principals. Es tracta d’una aproximació a la realitat religiosa de Catalunya en l’actualitat. Així mateix, s’aprofundeix en l’aplicació d’aquesta temàtica a l’entorn de l’ensenyament públic. Parteix de la constatació que el context religiós de Catalunya ha experimentat canvis importants, al llarg dels darrers decennis, causats fonamentalment pels fenòmens migratoris i pels processos de globalització. En aquest sentit, destaca l’increment de la diversitat religiosa, que s’ha traduït en un augment del nombre de confessions presents a Catalunya i de centres de culte.

L’organització i el desenvolupament d’aquest curs, la Direcció General d’Afers Religiosos l’ha encomanat a la Fundació Privada MigraStudium. Entre el professorat universitari que l’imparteix, comptem amb especialistes d’institucions de referència en la diversitat religiosa: l’ISCREB, el GTER i Cristianisme i Justícia. La inscripció es pot fer fins al 10 d’abril.

Aquesta actuació forma part de la línia de formació a mida del Pla de formació sobre diversitat religiosa que impulsa la Direcció General d’Afers Religiosos i que es concreta a oferir formació en matèries específiques sobre la gestió de la diversitat religiosa a col·lectius professionals. Aquesta és la primera edició que s’adreça al professorat de religió.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.