Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(Universitat Ramon Llull) El proper divendres Howard Gardner, professor i investigador d'Educació i de Psicologia a la Harvard Graduate School of Education i a la Havard University, conegut per ser l’autor de la teoria de les intel·ligències múltiples, serà investit com a doctor Honoris Causa per la Universitat Ramon Llull, a proposta de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna-URL.

Després d’anys de recerca i de publicacions en prestigioses revistes científiques, Gardner ha transformat i redefinit el concepte d’intel·ligència com la “capacitat per resoldre problemes o per elaborar productes de valor dins d’un context comunitari o cultural”, i ha proporcionat un marc científic quedignifica les capacitats artístiques i les capacitats personals. Així, Gardner proposa en la seva contribució més coneguda, que existeixen vuit tipus d’intel·ligències: dues convencionals (Logicomatemàtica i Lingüística), tres artístiques (Musical, Espacial, Cinestèsica-corporal), dues de personals (Inter i Intra-personal), i una antropològica (Naturalista).

Reconegut amb innombrables distincions, honors i premis, entre els quals s’hi inclou el Príncep d’Astúries de les Ciències Socials (2011), Gardner també ha inspirat els principals moviments de reforma educativa arreu del món per contribuir a una educació centrada a desenvolupar el talent de les persones; ha proposat metodologies innovadores que inclouen el treball col·laboratiu i per projectes, i ha proporcionat models d’avaluació com una alternativa als tests estandarditzats. És per la importància de la contribució científica del Dr. Gardner, pel moment de transformació que viu l’educació i, sobretot, pel que representa la seva figura en la promoció de l’educació integral de la persona, que la URL ha volgut reconèixer-lo amb la màxima distinció acadèmica.

Participaran en l'acte d’investidura Josep Maria Garrell, rector de la URL, que serà l'encarregat de l'obertura i la investidura, i que pronunciarà un discurs per tancar la jornada; Anna Berga, secretària general de la URL, que llegirà l'acta de la Junta de Govern de nomenament de Gardner, i Josep Gallifa, degà de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport, que farà un elogi dels mèrits de Gardner. Tancarà l'acte una interpretació musical a càrrec del Cor Blanquerna.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.