Vés al contingut
Catalunya Religió

(Obra Social "la Caixa") L’objectiu de la Fundació ProFutur és possibilitar una educació equitativa i de qualitat a infants i joves dels sectors més desafavorits, posant a la seva disposició eines digitals que permetin l’adquisició de competències a través de les noves tecnologies. És una iniciativa que es presenta inspirada en les preocupacions expressades pel papa Francesc i que vol contribuir al progrés de les societats.

Amb aquests objectius, els presidents de la Fundació Telefónica, César Alierta, i de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, van formalitzat aquest dijous una aliança estratègica per al desenvolupament conjunt del Projecte ProFutur i la constitució d’una fundació que duu el mateix nom. La visió compartida de tots dos presidents i el papa Francesc, amb relació al paper de l’educació en l’objectiu de la reducció de la pobresa i el foment de la transformació social, ha impulsat la creació d’aquesta fundació, que serà presidida per Julio Rimoldi.

Per promoure la igualtat d’oportunitats a través d’una educació de qualitat i equitativa mitjançant l’ús de les eines digitals, es preveu signar acords amb els agents més rellevants de l’àmbit de la cooperació internacional: privats, públics i del tercer sector.

La iniciativa actuarà a través del desplegament de l’aula mòbil digital, que inclou equipament (una maleta que conté un portàtil servidor, un nombre variable de tauletes i un projector) i programari (plataforma educativa i continguts), a escoles situades en zones vulnerables. El recurs és autosuficient per a una jornada escolar i la plataforma educativa funciona sense que calgui connexió a Internet. Necessita una connexió puntual per a l’actualització dels continguts.

També s'impulsarà la formació a docents en l’ús de les tecnologies de la informació, la plataforma educativa i els seus continguts, així com en metodologies innovadores d’educació. Alhora, es facilitarà el disseny d’un model adaptat a la realitat dels camps de refugiats i l’accessibilitat als continguts i a la plataforma per a persones amb discapacitat.

Ja s’ha desenvolupat un primer projecte pilot a Angola i, després de l’experiència, la Fundació ProFutur desplegarà operacions en altres països de tres continents: l’Àfrica subsahariana, l’Amèrica Llatina i Àsia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.