Vés al contingut
Catalunya Religió

(Claretians) La Província Claretiana de Catalunya ha expressat la seva alegria de comptar entre els beats de l’Església un nou grup nombrós de màrtirs. Considera que sempre han estat per a ella referent i estímul de fe i coherència missionera. El passat 22 de desembre el papa Francesc signava el decret de la propera beatificació dels màrtirs claretians Mateu Casals, sacerdot,Teófilo Casajús, estudiant, i Ferran Saperas, germà, i de 109 companys.

Entre ells, aquest darrer, assassinat i enterrat a Tàrrega, frueix de molta devoció popular. Tots van ser morts a la revolució del 1936. Pel seu lloc de naixement corresponen als següents organismes claretians: 73 a Catalunya, 19 a Santiago, 15 a Euskal Herria, 1 a Bètica i 1 a França.

És el grup més nombrós de màrtirs claretians que quedava per beatificar. El 1992, a Roma, Joan Pau II va beatificar els 51 màrtirs de Barbastre, i el 2013, a Tarragona, eren beatificats 23 més, 7 de la Província de Catalunya i 16 de Bètica.

La data i lloc de la beatificació es fixarà en consulta amb la Congregació per a la Causa dels Sants.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.