Vés al contingut
Catalunya Religió

(Obra Social 'La Caixa') El papa Francesc ha rebut, en el marc de l'audiència del dimecres, una representació del programa #Invulnerables, encapçalada per sor Lucía Caram; el director general de la Fundació Bancària 'la Caixa', Jaume Giró; el vicepresident del FC Barcelona, Jordi Cardoner; i la presidenta honorífica de la Fundació Rosa Oriol, Rosa Tous.

En el grup convidat pel Papa, al que s'ha sumat Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona i coneixedor del programa #Invulnerables, també hi havia una representació important de voluntaris, de famílies del programa i representants d'empreses i fundacions que s'han sumat a la causa.

Una vegada conclosa l'audiència, Francesc ha volgut saludar personalment la delegació, moment en què se li han lliurat alguns objectes de regal i se li ha explicat l'estratègia i el repte de treballar amb les famílies per garantir la igualtat d'oportunitats i trencar el cercle de la pobresa hereditària, implicant tota la societat i promovent la col·laboració público-privada.

Sor Lucía Caram, acompanyada per la seva comunitat, a qui el Papa ha volgut donar suport de forma explícita en aquesta iniciativa, va lliurar, juntament amb Marc Simón, director de l'Àrea Social de la Fundació Bancària 'la Caixa', el projecte de la Casa de la Infància, que es construirà en una part del Monestir de Santa Clara de Manresa per realitzar acció social directa i que compta amb el recolzament de l'Obra Social 'la Caixa'. Amb aquest gest s'atén la petició del papa, en l'Any de la Misericòrdia, per posar els béns al servei dels més pobres, segons la proposta de l'Evangeli.

En aquest video sor Lucía Caram explica la trobada amb el papa:

#Invulnerables, projecte per lluitar contra la pobresa

El programa #Invulnerables està impulsat per Caram, a través de la Fundació Rosa Oriol, l'Obra Social ”la Caixa”, la Fundació FC Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Aquesta iniciativa es dirigeix a nens i nenes que viuen en contextos de vulnerabilitat i les seves famílies. Aquesta intervenció, que ha de donar resposta a les necessitats bàsiques no cobertes, ofereix acompanyament i suport integral a la família, així com orientació a pares i mares, per promoure la igualtat d'oportunitats.

El projecte s'està desplegant en diferents localitats catalanes, en funció de l'equilibri territorial i dels resultats dels indicadors territorials de risc de pobresa i exclusió social: indicadors de renda, d'atur, de protecció social i de demografia.

#Invulnerables té com a finalitat potenciar la col·laboració público-privada perquè esdevingui un element essencial a l’hora de donar resposta a les necessitats que es manifesten a la societat actual, cada cop més polaritzada i dual. Es vol convertir en una eina per lluitar contra la pobresa amb mesures de caràcter transversal i coordinades entre tots els agents implicats, i que busquin l’equilibri entre les estratègies de caràcter pal·liatiu i les estructurals:

–El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha posat a disposició del projecte el conjunt de recursos i serveis que inverteix al territori, d’acord amb els objectius de lluita contra la pobresa i de suport a la infància i la família.

–Els ens locals, de la mateixa manera que el departament esmentat, també han ofert al projecte els recursos i serveis de què disposen per assolir els mateixos objectius de lluita contra la pobresa.

–L’Obra Social 'la Caixa' ha posat a disposició dels territoris pilot els programes Incorpora i CaixaProinfància, tots dos desenvolupats a través d’entitats del tercer sector.

–La Fundació FC Barcelona ha posat al servei del projecte #Invulnerables els programes FutbolNet i Barçakids, que promouen el treball en valors a través de l’esport per facilitar la inclusió en la societat i el desenvolupament personal dels participants.

–La Fundació Rosa Oriol, que dirigeix sor Lucía Caram, aportarà l’experiència acumulada en el treball per donar resposta a les persones i els col·lectius en risc d’exclusió social.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.