Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) A les catorze tradicionals obres de misericòrdia, Francesc planteja afegir-ne dues més de caire ecològic. Coincidint amb la Jornada mundial de pregària per la cura de la creació, el papa ha publicat un missatge que recorda el seu missatge ecològic de la Laudato Si' i fa noves propostes: "em permeto proposar un complement a les dues llistes tradicionals de set obres de misericòrdia, afegint a cadascuna la cura de la casa comuna".

Concretament, com a obra de misericòrdia espiritual afegeix "la contemplació agraïda del món" perquè "ens permet descobrir a través de cada cosa algun ensenyament que Déu ens vol transmetre". I com a obra de misericòrdia corporal, insisteix en "els simples gestos quotidians on trenquem la lògica de la violència, de l'aprofitament, de l'egoisme". En el missatge, Francesc recorda diversos comportaments concrets respectuosos amb la creació que ja anunciava en la Laudato Si', "com, per exemple, fer un ús prudent del plàstic i del paper, no malgastar l'aigua, el menjar i l'energia elèctrica, diferenciar els residus, tractar amb cura a els altres éssers vius, utilitzar el transport públic i compartir el mateix vehicle entre diverses persones, entre altres".

En el missatge de la Jornada per la cura de la creació, i coincidint amb l'Any de Misericòrdia, el papa també demana "que aprenguem a cercar la misericòrdia de Déu pels pecats comesos contra la creació, que fins ara no hem sabut reconèixer ni confessar; i comprometem-nos a fer passos concrets en el camí de la conversió ecològica". Concretament, proposa que "després d'un seriós examen de consciència i plens de penediment, podem confessar els nostres pecats contra el Creador, contra la creació, contra els nostres germans i germanes", una conversió "sostinguda particularment pel sagrament de la Penitència".

Francesc també es felicita dels Objectius del Desenvolupament Sostenible que es van acordar el desembre a París per frenar l'augment de la temperatura global: "Ara els governs tenen el deure de respectar els compromisos que han assumit, mentre les empreses han de fer responsablement la seva part, i correspon als ciutadans exigir que això es realitzi, és més, que es miri a objectius cada vegada més ambiciosos".

Aquí podeu llegir el missatge sencer del papa Francesc en la Jornada mundial de pregària per la cura de la creació.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.